Ulei Bio de nuca de cocos
Stiai ca in India, cocotierul este numit Kalpa Vriksha, adica „arborele care implineste toate necesitatile vietii“? In Filipine si in insulele Pacificului este cunoscut ca si „arborele vietii“ iar la tropice nuca de cocos e numita „fructul vietii “.
Uleiul de nuca de cocos este alcatuit preponderent din acizi grasi care contin molecule de dimensiuni medii, cu lanturi mai scurte de atomi de carbon (10-12), spre deosebire de acizii grasi compusi din molecule cu lanturi lungi de carbon (14-18), asa cum sunt cei continuti in uleiurile de soia, porumb, masline sau a unor grasimi animale, cum este grasimea de pui.
Datorita alcatuirii sale din molecule de dimensiune mai mica, uleiul de nuca de cocos se metabolizeaza mult mai usor si genereaza mai multa energie. De asemenea, adaugat in alimentatie, uleiul de nuca de cocos imbunatateste semnificativ absorbtia unor minerale importante cum sunt magneziul si calciul, a unor vitamine din grupa B, a vitaminelor liposolubile (precum A, D, E, K) si a unor aminoacizi.
Beneficiile sale:
Energizant natural cu efect terapeutic
Ajuta la mentinerea sau redobandirea unei greutati normale a corpului.
Regleaza functia glandei tiroide.
Sursa excelenta de energie pentru celule.
Distruge germenii infectiosi si parazitii.
Regleaza problemele digestive.
Benefic in cazuri de afectiuni biliare.
Recomandat in cazurile de litiaza biliara.
Reduce radicalii liberi din organism.
Incetineste procesele de imbatranire.
Inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase.
Protejeaza si sustine functiile ficatului. Previne aparitia degradarii celulelor hepatice
Reduce nivelul de colesterol din sange
Asigura detoxifierea pe cale naturala a organismului
Aduce un aport de vitamine organismului.
Produce o reglare a echilibrului acid-alcalin din organism.