Deliciul mierii
Briose cu miere si mirodenii
Pentru 20 de briose
Pregatire: 10 min.
Coacere: 18 min.
Ingrediente:
200 g faina
125 g unt foarte moale
50 g zahar grisat
125 g miere de salcam
coaja rasa de la o lamaie
3 oua, la temperatura camerei
1 lingura de mirodenii
2 varfuri de sare
pentru formele de briose: 25 g unt
Preparare
Aprinde cuptorul la 200 C. Sparge ouale intr-un bol si bate-le cu furculita. Adauga unt, sare si miere. Bate-le pana cand amestecul se albeste.
Presara apoi faina, zaharul, mirodeniile si coaja de lamaie. Unge cu unt formele de briose, repartizeaza pasta obtinuta pe lingurite, fara sa incerci sa egalizezi cantitatile.
Asaza-le in tava si lasa-le in cuptor, la 150 C, timp de 18 minute, pana cand briosele s-au rumenit. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Daca vrei sa faci briose in doua culori, iata un mic truc: adauga la jumatate din pasta o lingura de cacao.
Editare de Andreea Radulescu