Masaje pentru slabire
Masajul ca o arta
Crema se aplica pe toate zonele, nu doar pe cele„mai sensibile“. Tot ceea ce stimuleaza circulatia asa-numita „de intoarcere“, incurajeaza eliminarea grasimilor.
Incepe cu arcul piciorului – decongestioneaza tot corpul – si urca treptat. In cazul picioarelor grele, apasa in spatele genunchiului. Continua cu fesele si bratele, de la coate pana la umeri, urmand desenul muschilor.
Termina cu burta, unde toate emotiile converg. Repeta fiecare atingere de mai multe ori (de cinci ori, daca este posibil) si respira abdominal: umfla abdomenul inspirand profund – vei relaxa astfel diafragma.
Framantare, palpare, rulare, frectionare – masajul de slabit este intotdeauna mai apasat decat toate celelalte. Trebuie sa ajunga la hipoderm, acolo unde se gasesc celulele adipoase – stratul cel mai profund din tesutul nostru cutanat, situat chiar inaintea muschiului.
Presiunea trebuie sa fie ferma, dar nu dureroasa. Este vorba de a oxigena zonele compacte, dar si de a trezi microcirculatia lor, intrucat, adesea reci, acestea sunt prost irigate.
Generand un aflux sangvin, masajul le va realimenta. Un tesut care nu este oxigenat, devine rigid. Acolo nu va mai circula nimic, nici sange, nici energie.
El devine rigid, fibros, inert si trebuie efectiv reanimat, readus la viata.
Frumusetea gesturilor
„Framantarile“ se aplica in special pe burta, cu toata mana, vertical si cu toate degetele. Incepe prin ciupituri mari si, progresiv, prinde cat mai multa piele posibil, framantand mai in profunzime, strangand portiunile cu grasime intre degete.
Exerseaza o miscare de rasucire, cam ca atunci cand modelezi o bucata de plastilina. Carnea se „fragezeste“, iar inrosirea pielii dovedeste eficacitatea masajului.
O alta idee: deseneaza cercuri din ce in ce mai mari in jurul ombilicului, intotdeauna in sensul acelor de ceasornic (sensul tranzitului). La nivelul feselor, aplica frectii circulare, cu pumnii inchisi, cu falangele, de jos in sus.
Mult mai tehnica, palparea este ideala pe coapse si pe solduri. Apuca pielea intre degetul mare si celelalte degete, atat de profund cat permite tesutul cutanat.
Da drumul acestui pliu si ruleaza cu mainile, deplasand degetele mari si servindu-te de celelalte degete ca de un sprijin. Miscarile se fac pe orizontala, de la partea exterioara a coapsei spre partea interioara.
Termina cu o „reunificare“: incruciseaza bratele in jurul taliei si umerilor. Dupa aceea aplica pe piele putina pudra de corp.
De Catalina Cristescu