Now Reading
Previziuni alimentare

Previziuni alimentare

Revista Psychologies

Un nou studiu inceput de catre ecologistul David Tilman, de la Universitatea din Minnesota, a aratat ca o scurta perioada in care stam departe de toate alimentele daunatoare sanatatii nu doar ca ne poate prelungi viata, dar ajuta si la salvarea treptata a planetei.

 

Studiul,  publicat de catre Tilman si proaspatul absolvent Michael Clark in revista online „Nature”, sintetizeaza date despre costul de productie al alimentelor, dietele ce astazi sunt la moda si relatia dintre alimentatie si sanatate.

Ei au aratat cum modul nostru de viata si felul in care ne alegem mancarea ne fereste de diferite boli, precum diabetul de tip II.

De cand veniturile au inceput sa creasca, intre 1961 si 2009, oamenii au inceput sa consume mai multe proteine din carne, calorii goale si sa depaseasca numarul de calorii pe care o persoana normala ar trebui sa le consume.

Cand aceste rezultate au fost puse in balanta cu tendinta de crestere a populatiei planetei,  a reiesit ca in 2050 stilul alimentar general va contine mult mai putine fructe si legume, cu 60% mai multe calorii goale si 25% pana la 50% mai multa carne de porc, de vita si oua.

Viitorul nu suna tocmai bine, iar lucrul cel mai important pe care il putem face este sa ne concentram la prezent si sa mancam sanatos! Dietele mediteraneene si vegetariene sunt o alternativa foarte buna, care reduce riscul multor boli si ajuta la crearea unui mediu mai curat.

 

Autor: Cristiana Coman

Foto: Girl eating healthy food

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top