Now Reading
Stevia, aliatul frumuseţii, plăcerii și sănătăţii

Stevia, aliatul frumuseţii, plăcerii și sănătăţii

Cum poţi avea un agent de îndulcire 100% natural, precizie în dozare, zero calorii și zero impact glicemic? Le poţi avea dintr-un singur gest și acela se numește Dulcisor by Sweeteria!

Undeva, în jungla din Paraguay, a fost găsită iarba fericirii

Acum 50 de ani, lumea a fost străbătută de frenezia unei vești uluitoare: undeva în jungla din Paraguay a fost găsită iarba fericirii!
Nu era vreun halucinogen care te unifică cu sufletul universal, ci iarba dulce, care îndeplinește toate dorinţele. Adică are putere de îndulcire, cu zero calorii și zero impact glicemic. Triburile tupi guarani din Paraguay foloseau de când lumea Stevia Rebaudiana (care nu are legătură cu ștevia românească din care facem supă, ci din punct de vedere botanic este mai degrabă înrudită cu mușeţelul).

Scepticii au spus că sună prea bine ca să fie adevărat…și au dreptate! Planta Stevia Rebaudiana are aceste proprietăţi uimitoare, dar nu se poate folosi ca atare. În primul rând că este de trei sute de ori mai dulce decât zahărul (deci trebuie dozată cu maximă atenţie) și apoi pe limbă creează niște gusturi parazite, de exemplu un amar care nu se potrivește cu deserturile occidentale.
Arta și știinţa actuală se învârt în jurul tehnologiei potrivite pentru a folosi stevia în loc de zahăr, ceea ce este un adevărat balon de oxigen pentru lumea noastră dependentă de zahăr și pândită de efectele devastatoare ale diabetului și obezităţii.
Japonezii au dezvoltat o metodă de separare a îndulcitorilor din plante încă din anii ’70. În Occident, Stevia a devenit populară la începutul anilor 2000, iardin 2011 poate fi folosită și în Uniunea Europeană.
În prezent, în Romania piaţa de îndulcitori (și dulciuricare să-i încorporeze) este la un nivel de 10% faţă de Europa, unde rafturile cu dulciuri sunt realizate 50% cu zahăr și 50% cu îndulcitori.

Sweeteria este primul laborator din Romania care produce dulciuri exclusiv pe bază de îndulcitori naturali

Sweeteria este primul laborator din Romania care produce dulciuri exclusiv pe bază de îndulcitori naturali de cea mai bună calitate, pentru toţi cei care pun sănătatea în topul priorităţilor. Înlocuim zahărul, gustos, dar plin de păcate, cu un produs echivalent cu visul de aur al omenirii: dulce, dar fără calorii, fără impact glicemic, fără gusturi secundare, utilizabil în doze echivalente zahărului.
Se numește Dulcișor by Sweeteria și este un îndulcitor care conţine extract din frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol din porumb nemodificat genetic.
Eritritolul este un poliol (alcool natural al zahărului – se numește alcool deoarece formula lui chimică conţine gruparea OH, dar nu conţine alcool etilic). Eritritolul nu conţine calorii și nu are influenţă asupra nivelului de zahăr din sânge. Puterea lui de îndulcire este de 60-80% comparativ cu zahărul.
Procesul de obţinere a celor doi îndulcitori din plantele respective nu include substanţe chimice. Peste frunzele de Stevia Rebaudiana se toarnă apă fierbinte, care „scoate” substanţele dulci din plante, precipitate ca o pulbere albă. Peste porumb se adaugă o drojdie (Moniliella pollinis) pentru a obţine același efect și se obţine de asemenea o pulbere albă. Cele două pulberi se amestecă apoi și se echilibrează reciproc,
obţinând un gust similar cu cel al zahărului.

Dulcișor by Sweeteria

Dulcișor by Sweeteria se prezintă ca o pulbere asemănătoare zahărului, este 100% natural și are un profil unic de gust, similar cu gustul zahărului, dar fără efectele nocive ale acestuia.
Produsele îndulcite cu Stevia și eritritol sunt prietenoase atât cu diabeticii, cat și cu orice persoană care vrea să limiteze consumul de calorii din zahăr. În plus, componenţilor steviei (steviosidele, rebaudiosidele A, steviolul şi isosteviolul) li se atribuie și proprietăţi anti-hipertensive, anti-inflamatoare, anti-diareice, diuretice şi imuno-modulatoare.
Dacă majoritatea poliolilor (sorbitol ,maltitol, xylitol) au efect laxativ sau cel puţin balonează, eritritolul nu numai că nu dă tulburări intestinale, ci are un gust impecabil, protejează dinţii de carii și are acţiune antioxidantă.

La Sweeteria, ne dorim să găsim echivalente naturale, hipocalorice, cu impact glicemic redus și accesibile diabeticilor, pentru toate dulciurile iubite ale românilor și europenilor, înlocuind zahărul cu îndulcitori naturali cum este Dulcișor. Este o provocare, deoarece acest îndulcitor, deși are dulceaţa zahărului, nu are totuși și celelalte proprietăţi biochimice ale acestuia. De aceea îndemânarea cofetarului trebuie să fie de două ori mai mare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top