Now Reading
(P) Tot ce ai vrea sa stii despre cannabis

(P) Tot ce ai vrea sa stii despre cannabis

Istoria cannabisului

Planta de cannabis nu este o noutate, ea fiind folosita de oameni inca din cele mai vechi timpuri. Planta este originara din Asia Centrala, insa potentialul sau a fost descoperit prima data de chinezi. Conform dovezilor arheologice, ce dateaza din 10.000 i.e.n., oamenii de pe teritoriul Chinei actuale cresteau si foloseau aceasta planta pentru fibre, dar si in scopuri medicinale. De asemenea, exista dovezi ca planta de canepa a fost la un moment dat crescuta si in scopuri alimentare, existand o serie de substante nutritive ce se regasesc in semintele de cannabis.

In antichitate canepa era folosita pentru fabricarea corzilor pentru arcuri, dar si pentru fabricarea hartiei, pentru haine sau franghii. Din aceste motive, cannabisul a depasit rapid granitele Asiei, gasindu-si loc si in Europa, Africa sau pe continentul american.

Desi China era la acea vreme una din principalele tari exportatoare de ulei, haine sau hartie din canepa, cannabisul era de mult timp folosit si in scopuri medicinale. Primul caz documentat, in 2737 i.e.n., mentioneaza folosirea cannabisului in ceaiuri, pentru a trata reumatismul sau guta. De asemenea, grecii antici foloseau planta pentru tratarea inflamatiilor, iar egiptenii pentru a trata problemele de ochi, precum cataracta. In India, uzul acestei plante varia de la ceremonii religioase pana la folosirea ca tratament impotriva durerilor.

Cu toate acestea, la inceputul secolului trecut, cannabisul a fost interzis in SUA, iar in cativa ani acest lucru s-a intamplat la nivel mondial. Printre putinele schimbari ce au avut loc in privinta reglementarii s-au produs in Olanda anilor ’70, tara ce a descriminalizat cannabisul, permitand posesia  de pana la 5 grame. Acest lucru a dus la popularizarea asa-numitelor „coffee shops”, o mare atractie pentru turistii din Amsterdam.

Urmatorul pas in istoria cannabisului a fost facut chiar de SUA, cand statul California a legalizat marijuana medicinala incepand cu anul 1996. Mai tarziu, in 2014, statul Colorado a legalizat folosirea cannabisului in scopuri recreative. In prezent, 24 din cele 50 de state ale Americii fie au decriminalizat, fie au legalizat folosirea cannabisului, iar Canada se pregateste sa legalizeze complet aceasta planta, incepand cu luna octombrie 2018.

Cum este definit cannabisul?

Cunoscut si sub numele de canepa, aceasta planta creste in special in emisfera nordica. Specia de canepa numita si Sativa este folosita in scopuri industriale sau medicinale, pentru obtinerea unei varietati de produse, de la hartie si vopseluri pana la produse alimentare, haine si altele. De regula, canepa industriala are un continut scazut de THC (0,3 sau mai putin), ce face ca aceasta sa nu dea un „high” celor care o consuma.

Ce contine cannabisul?

Cei mai cunoscuti compusi regasiti in planta de cannabis sunt THC si CBD. In timp ce THC-ul da consumatorului un efect euforic, ce altereaza perceptia, CBD-ul este un anti-psihotic ce trateaza o mare varietate de afectiuni. Pe langa canabinoizi, in planta de cannabis exista si terpeni, substante care dau mirosul si aroma specifica. Pe scurt, acestia joaca rolul unor uleiuri esentiale ale plantei. Din acest motiv, plantele care nu au fost modificate genetic vor mirosi mai bine, avand un gust mai pronuntat.

Seminte de cannabis

Daca esti colectionar, botanist sau doar amator, iata cum poti face diferenta dintre seminte de cannabis de calitate si seminte de duzina:

In primul rand, cauta un vanzator respectabil, cu o reputatie buna, sau un importator de incredere, precum Legalizeit.ro. Pe langa acest lucru, exista o serie de semnalmente ca sa iti dai seama ce seminte de cannabis sunt de calitate.

In primul rand, verifica aspectul semintei. Cele mai multe seminte de cannabis sanatoase sunt rotunjite, avand culoarea maro-inchis, chiar inspre gri, cu dungi sau cu pete precum marmura. De asemenea, sunt lucioase si netede. Coaja ar trebui sa fie rezistenta, fara sa crape la aplicarea unei mici presiuni. Daca ai seminte de cannabis de dimensiuni mici, sfaramicioase, de un verde pal sau chiar albicioase, acestea sunt imature. In schimb, daca ti se pare ca samanta este prea usoara, sau prezinta crapaturi, poate fi prea veche.

O alta metoda de a determina sanatatea unei seminte de cannabis este cea a plutirii. Lasa astfel semintele intr-un recipient cu apa timp de o ora. Cele care nu mai plutesc vor fi, in cele mai multe cazuri, seminte de cannabis sanatoase.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top