Now Reading
Păstrează-ți energia și frumusețea cu 3 proceduri de hidrotermoterapie

Păstrează-ți energia și frumusețea cu 3 proceduri de hidrotermoterapie

Revista Psychologies

Ești în căutarea unei modalități de a te simți mai tânără, mai energică și în armonie cu corpul tău? Ei bine, hidroterapia ar putea fi răspunsul pe care îl cauți.

Acest remediu natural străvechi este în continuare de mare interes și nu este de mirare: beneficiile sale sunt nenumărate și potrivite pentru toate vârstele.

Cum ne poate transforma hidroterapia bunăstarea și cum ne poate menține tinerețea?

Iarna, avem nevoie de căldură ca să ne fie bine și să ne simțim confortabil, dar și de apă, ca să ne păstrăm tinerețea. Apa ne ajută să ne relaxam, să eliminăm tensiunea din corp și, totodată, stresul. Astfel că apa este un factor cheie pentru una dintre cele mai vechi și mai cunoscute terapii holistice: hidroterapia – o experiență senzorială unică care ne permite să facem o baie într-o lume a armoniei și bunăstării.

Beneficiile sunt într-adevăr multe: Efect circulator, drenant, energizant și revigorant. Apa rece îngustează vasele de sânge, reducând astfel inflamația și congestia. Apa fierbinte reduce tensiunea musculară și crește transpirația, permițând expulzarea toxinelor. Pe de altă parte, alternarea de apă rece cu apă fierbinte, stimulează circulația sângelui.

În plus, sistemul imunitar și echilibrul psihofizic beneficiază și ele: dacă traseul este făcut consecvent, de câteva ori pe săptămână, relaxarea și scăderea nivelului de stres sunt avantajele care pot fi obținute.

Mai mult decât atât: unul dintre cele mai evidente beneficii ale hidroterapiei este efectul său relaxant și calmant asupra minții. Sunetul și senzația apei au un impact relaxant, care poate fi deosebit de util pentru persoanele care suferă de anxietate, stres sau depresie. În acest sens, hidroterapia acționează nu numai la nivel fizic, ci și psihologic, oferind o ameliorare semnificativă a acestor afecțiuni.

Iar toate efectele adunate laolaltă au rezultat asupra pielii, asupra minții și bunăstării în general.

Să facem din apă prietenul nostru de nădejde!

Apa este un aliat prețios atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Apa ne ajută să ne păstrăm tinerețea și, totodată, frumusețea. Atât pe interior, cât și pe exterior, efectele apei sunt vizibile și în armonie cu nevoile corpului nostru. O piele tânără, radiantă, lipsită de imperfecțiuni și cu un ten uniform.

Pe scurt, apa ne face bine! Și avem atâtea locuri vindecătoare în țara noastră, încât e păcat să nu profităm de acest dar generos de la natură. Stațiunea Băile Herculane este unul dintre locurile cu ape magice. Aici vei descoperi ape sulfuroase, clorurosodice, calcice, saline cu un grad redus de radioactivitate. Așadar, cum poți beneficia de efectul magic al apelor?

Descoperă 3 proceduri de hidrotermoterapie care te ajută să-ți păstrezi energia și frumusețea pe termen lung!

Baie cu infuzie de plante

Pe lângă factorul termic și mecanic, băile generale medicinale utilizează pentru tratament și factorul chimic prin diferite substanțe chimice sau plante medicinale. Pentru băile cu ingrediente chimice, temperatura apei din baie este de 35-37 de grade Celsius, iar durata de 10-20 de minute.

Atuul acestor băi? Băile cu plante medicinale sunt proceduri de hidroterapie care sunt indicate pentru valoarea lor terapeutică în actul medical complex profilactic-curativ-recuperatoriu.

Știai că la Băile Herculane te poți bucura de o baie cu infuzie de plante? În ce constau acestea? Băile se fac cu plante medicinale sau cu substanțe organice și pot conține: infuzie de mușețel, de mentă, coajă de stejar, coajă de castan, făină de muștar, tărâțe, malț. Temperatura lor este de 35-36 grade Celsius și acționează prin componenta chimică, mecanică, termică. Durata unei băi este de 20-40 de minute.

Băi cu sulf la cadă individuală

Printre resursele naturale vindecătoare nebănuite, extraordinare, întâlnim apele minerale termale. Apele sulfuroase.

Cu o poziție remarcabilă în organism, al treilea cel mai important mineral după calciu și fosfor, sulful ajută la menținerea elasticității pielii, iar legăturile chimice ale sulfului ajută mușchii, pielea și oasele să-și mențină forma. De asemenea, sulful este un ingredient esențial în grăsimi, în fluidele corpului și în mineralele scheletului. Nu degeaba, sulful este cunoscut și ca „mineralul frumuseții”! Nu numai că ajută la îmbunătățirea sănătății unghiilor și a părului, dar sulful ajută și la eliminarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii, acesta fiind o componentă importantă a cheratinei, o proteină care este o componentă structurală a pielii, a unghiilor și părului, oferindu-le o rezistență suplimentară. Grație concentrației mare de sulf vei obține o piele frumoasă: apa sulfuroasă previne ridurile și vindecă acneea. Iată de ce, o baie cu sulf în cadă individuală poate fi cea mai bună alegere pentru tine. „În timpul băilor sulfuroase, organismul absoarbe o cantitate mare de minerale. Temperatura ridicată a apei folosită în tratamentul balnear (38-60ºC) deschide porii, iar mineralele sunt astfel absorbite prin piele.”, spune dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort&Spa din Băile Herculane.

Adio stres!

Apele termosulfuroase de la Herculane combat stresul și tensiunile acumulate în corp. Apa fierbinte are un efect relaxant, ușor sedativ, prin care vei reuși să îndepărtezi orice urmă de tensiune. „Căldura apelor minerale sulfuroase determină creșterea fluxului sangvin și vasodilatație. Aceasta, la rândul ei induce o stare de bine, de relaxare musculară, crescând în acest fel mobilitatea articulară. Totodată aceasta funcționează precum un analgezic direct și facilitează tonifierea musculară., adaugă balneologul.

Duș subacval

O altă procedură pe bază de apă? La Herculum Spa din cadrul Afrodita Resort&Spa, poți opta pentru o formă de hidroterapie inedită: dușul subacval. Pe scurt: energie și revitalizare deopotrivă. „Dușul subacval este o formă de hidromasaj și se face într-o cadă cu apă fierbinte. Acțiunea începe dinspre picioare. Cu ajutorul unui furtun subacvatic se pompează un jet puternic de apă caldă, timp de 5-15 minute, care e direcționat de terapeut asupra principalelor grupe musculare, de la o distanță de 10-15 cm, și dintr-un anumit unghi. Secretul dușului subacval stă tocmai în presiunea pe care o are jetul de apă: aceasta poate varia de la 1 la 6, în funcție de rezistența zonei tratate. Apa proiectată de duș va forma un unghi de 35°C față de piele.”, explică medicul balneolog.

Efectul? Mușchii, țesuturile conjunctive, dar și ligamentele se vor relaxa datorită apei calde care dilată vasele de sânge și activează aportul de sânge dinspre organe, spre mușchi și piele. Ulterior, apa rece accelerează aportul sângelui spre organe. Atuul? Jeturile alternative de apă reduc tensiunea și durerea musculară, pentru ca tu să te simți în formă și să ai parte de un sistem imunitar mai activ, mereu în gardă. În plus, principala calitate a apei este să întărească organismul și să îl curețe de impurități și toxine. Totodată, dușul subacval ameliorează digestia, stimulează circulația sângelui și reduce durerea.

Acum că ai aflat cum să-ți menții tinerețea și energia, te invităm la Băile Herculane!

Află mai multe pe www.afroditaresort.ro și https://www.dianaresort.ro/.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top