Pictura intuitivă
Pictura intuitivă este modalitatea perfectă de a ne întoarce la rădăcini, de a privi în adâncul sufletului și de a găsi răspunsuri la întrebări care ne macină. Sunt Alexandra Muscalu, fondatoarea proiectului SheZen și cred cu tărie că ne naștem cu toții cu un potențial creativ imens ce abia așteaptă să fie explorat, trebuie doar să avem curajul de a face primul pas, să vrem să ne depășim limitele, să ieșim din zona de confort și să ne punem emoțiile și gândurile pe pânză. Pictura intuitivă poate fi un vehicul ce ne poate transforma mintea, spiritul și corpul, ne îmbunătățește imaginația, curajul, încrederea și intuiția.
Psychologies: Cum și în ce fel a apărut arta și pictura intuitivă în viața ta?
Alexandra Muscalu: Am iubit pixul, foaia, culoarea de când îmi amintesc. Dorința mea a fost să fiu o pictoriță, să creez frumosul. Am urmat cursuri de illustrator, graphic design, natură statică, cursuri de modă, de pictura în acuarelă, și multe altele, atât din țară, cât și în afară. Am devenit în timp profesoară de pictură pentru copii, senior graphic designer, artist plastic și trainer de pictură pentru adulți. Iubesc să mă dezvolt și să cresc, de aceea mereu caut să învăț ceva nou, ceva care să mă scoată din zona de confort și să mă ducă la un alt nivel.
Când am descoperit pictura intuitivă, în 2010, am fost fascinată cât de puternică, de spirituală și de creativă este această practică. Sunt anumite momente în viața artiștilor în care se luptă cu perfecționismul, cu „trebuie”, iar asta poate duce la blocaje în procesul creativ, la frustrări, descurajări. Învățând să mă las dusă de val în procesul picturii intuitive am reușit să pictez de dragul de a picta, să mă bucur de toată călătoria din momentul în care stau în fața unei pânze albe, până la final, până la ultimul punct pe pânză, indiferent de rezultat.
Citește continuarea articolului în ediția de martie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.
Crescută la granița dintre România și Serbia, la confluența dintre două culturi, între două religii și vorbind trei limbi în casă, Delia Apostol-Hanzelik este o persoană deschisă și comunicativă, receptivă la noi provocări, mereu dornică de cunoaștere, cu o apetență deosebită pentru limbi străine și comunicare, literatură, teatru, medicină, psihologie și lucrul cu oamenii. Delia a urmat de-a lungul timpului mai multe direcții de formare de management și relașii publice la Universitatea de Medicină, FSJC și UNATC București. În prezent, este în proces de formare acreditată de psihoterapeut. Delia a călătorit foarte mult și a participat la multe formări și inițieri extracuriculare, din sfera medicinei complementare, naturiste și nu numai. În căutare de răspunsuri, a urmat cursuri de Qi-Gong, Medicină Energetică cu Donna Eden, Metoda Călătoria cu Brandon Bays, terapie florală Bach, cu formator acreditat de școala-mamă din Anglia, tehnici de eliberare emoțională EFT – metoda Matrix Reimprinting, practică tehnici de respirație conștientă după metoda lui Dan Brulé, tehnici de vizualizare și imagerie mentală, tehnici de meditație ghidată, dans energetic, Yoga, etc. Este formator și lector în diverse comunități de femei din România.