Renunță la zahăr pentru că… prostește!
Te-ai gândit să renunți la zahăr pentru că îngrașă, dar impactul său asupra organismului este divers! Faci coșuri de la zahăr sau performanțele intelectuale scad semnificativ.
Știai că zahărul agravează inflamațiile? Asta se traduce prin mai multe coșuri și mai multe riduri. Zahărul crește și riscul apariției diferitelor boli, precum artrita.
Mai mult, atunci când suntem răciți și punem zahăr în ceai, zahărul creează un mediu înfloritor pentru dezvoltarea bacteriilor în gâtul deja inflamat.
Citește și:
Alimente anti-age pe care trebuie să le consumi
Cercetările realizate pe șoareci au demonstrat că o dietă bogată în zahăr afectează legăturile neuronale responsabile pentru memorie și învățare. Așa că, mai pe scurt și direct, zahărul prostește.
Iar dacă, atunci când suntem triste sau anxioase, suntem pe pragul de a jefui cofetăriile ori standurile de dulciuri, ironia este că zahărul din deserturi sporește anxietatea și contribuie la instalarea depresiei.
Soluția? Mai bine treci pe multe fructe și legume, iar dulciurile raw vegan sunt o opțiune mai sigură.
Foto: Shutterstock