Oua fierte cu sos alb
13 nov. 2009
Ingrediente:
Pentru 4 portii:
- 8 oua fierte tari;
- 1 ceapa mica;
- 1/2 l lapte;
- 1 lingura de faina;
- 2 linguri de unt;
- 1 lingura de mustar;
- sare, piper.
Preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste in untul incins timp de 3-4 minute.
Laptele se pune intr-un castron, se adauga faina si amesteca bine. Amestecat cu ceapa calita in unt, se fierbe 2-3 minute, pana cand sosul se ingroasa.
Se ia de pe foc si se amesteca apoi cu mustarul, folosind telul. Se pun dupa gust sare si piper.
Ouale fierte se curata de coaja, apoi se taie in jumatati si se asaza cate doua (4 jumatati) pe cate o farfurie, cu taietura in sus. Pe deasupra se toarna sosul.
Farfuriile se pot orna cu frunze de salata sau patrunjel verde.