Rosii umplute cu pasta de masline
16 dec. 2009
Ingrediente:
Pentru 4 portii:
- 4 rosii;
- 100 g branza de vaci;
- 50 g de smantana;
- 100 g masline verzi;
- 50 g unt;
- patrunjel verde;
- sare, piper.
Preparare:
Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos sa se scurga.
Maslinele se curata de samburi si se pun in vasul de tocat. Se maruntesc timp de 5-6 secunde.
Maslinele tocate impreuna cu branza de vaci se amesteca intr-un castron, apoi se adauga untul moale si smantana. Amestecul se omogenizeaza cu telul, potrivindu-se gustul cu sare si piper.
Rosiile se umplu cu aceasta pasta apoi se asaza pe platou cu taietura in sus. La final, se orneaza cu patrunjel verde.