Now Reading
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Revista Psychologies

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 8 ardei grasi;
  • 200 g de carne tocata (vita in amestec cu porc este varianta clasica, dar se poate inlocuio cu piept de pui);
  • 100 g de orez;
  • 1 ou;
  • 1 ceapa;
  • 1 lingura de ulei (in cazul in care carnea nu este deloc grasa);
  • jumatate de cana de bulion;
  • 1 legatura de marar verde;
  • o legatura de patrunjel verde;
  • sare, piper.

Preparare:

Carnea tocata se pune intr-un castron, apoi se adauga: orezul, verdeata si ceapa tocate marunt, oul crud, sarea si piperul.

Ardeii se spala si li se scot cotoarele, pastrandu-i intregi, Apoi se umplu cu amestecul de mai sus.

Ardeii astfel umpluti se asaza pe fundul oalei , pe un singur rand. (Trebuie aleasa o oala de care mancarea nu se prinde.)

Bulionul se toarna peste ardei, apoi se acopera cu apa si se pune oala la fiert. In timbul fierberii, trebuie completata apa, pe masura ce scade.

Se servesc calzi, cu iaurt sau smantana pe deasupra,

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top