Chiftelute
13 nov. 2009
Ingrediente:
Pentru 4 portii:
- 500 g carne tocata de vita sau amestec cu porc;
- 2-3 catei de usturoi;
- 1 ceapa;
- 1 ou;
- 1 legatura de patrunjel;
- pesmet;
- ulei;
- sare, piper.
Preparare:
Ceapa si patrunjelul verde se toaca marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Oul se bate putin, cat sa se amestece albusul cu galbenusul.
Toate cele de mai sus + 4 linguri de ulei (daca este o carne foarte slaba), 2 linguri de pesmet, sare, piper + carnea se amesteca bine intr-un castron (cu mana, altfel e foarte greu).
Cu mana uda, se modeleaza chiftelele, apoi se pun la prajit in uleiul incins si se intorc pe ambele parti. Se scot si si se scurg de ulei pe o hartie absorbanta.
Se pot servi cu piure de cartofi si cu un sos usor de rosii.