Curcan cu portocale umplute
1 dec. 2008
Ingrediente:
- 1 curcan
- o legatura de coriandru
- 1 lamaie taiata
Pentru umplutura:
- 2 linguri de ulei l 1 ou
- praf de ghimbir
- 1 ceapa si 3 catei de usturoi taiati marunt
- 1 ardei gras taiat marunt
- 175 g miez de paine
- 1 mango mic, curatat si taiat cubulete mici
- 2 linguri de suc de lamaie
- cateva fire de coriandru proaspat
- sare, piper, dupa gust
Preparare:
Se incalzeste cuptorul. Pentru umplutura, se pun intr-o tigaie coriandrul, ceapa, usturoiul si ardeiul si se calesc 5 minute. Apoi se adauga si celelalte ingrediente. Se umple curcanul si se coase pentru a nu se varsa umplutura.
Se pune la cuptor si se lasa la copt, pana cand devine maroniu. Din cand in cand, se inteapa curcanul cu o scobitoare. Daca va curge o zeama clara, inseamna ca este gata!
Daca ti-a mai ramas umplutura, poti sa faci niste mingiute si sa le pui in tava, alaturi de curcan.