Chec cu sirop de lamaie
Unele mancaruri au fost inventate ca sa-ti parfumeze bucataria si sa ne faca sa simtim sarbatorile. Ca sa-i adune pe toti ai casei in asteptare si ca sa smulga strigate de admiratie. Si, nu in ultimul rand, ca sa avem voie sa ne lingem pe degete. Daca crezi ca merita efortul, incearca aceasta reteta.
Ingrediente:
Pentru siropul aromat cu lamaie:
- 10 linguri sirop (fiert dinainte si racit)
- 5 linguri pesmet alb, proaspat
- coaja rasa de la 1 lamaie
- sucul de la 1 lamaie
Pentru chec:
- 100 g unt, inmuiat la temperatura camerei
- 100 g zahar tos
- 2 oua, batute
- coaja rasa de la 2 lamai
- 150 g faina care creste singura
- un praf de sare
6 portii
Timp de preparare: 10 min.
Timp de copt la bain-marie: 1 ora si 30 min.
390 calorii, 18 g grasimi per portie
Preparare:
Unge cu unt un vas rotund pentru puding, rezistent la caldura, cu capacitatea de 1 litru. Tapeteaza fundul vasului cu hartie de copt. Pentru deasupra, pregateste alta hartie, pusa in doua.
Prepara siropul aromat intr-un bol, combina siropul de zahar cu pesmetul si adauga coaja rasa si sucul de lamaie. Asaza compozitia in vasul de copt si da deoparte.
Prepara checul
Freaca untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare si devine pufos. Adauga treptat ouale si incorporeaza coaja de lamaie. Incorporeaza faina cernuta si sarea, cu miscari delicate, de jos in sus. Toarna compozitia in vas, peste siropul cu pesmet.
Fierbe-l la bain-marie
Asaza hartia de copt pliata deasupra vasului; fixeaza cu un fir. Pune deasupra o folie de aluminiu si formeaza o toarta din ata, sa poti scoate usor vasul din bain-marie. Pune vasul astfel acoperit in altul cu apa. Acopera cu capac si lasa sa fiarba la aburi 1 ora.
Pont: Serveste checul cald, cu 1 lingura de frisca batuta sau cu crema de ou.