Clatite cu iaurt, banane si miere
Stii sa intorci clatita cu tigaia? Iata secretul: nu trebuie sa stii nimic. Nu trebuie sa te gandesti nicio clipa cum vei face. Trebuie s-o intorci, pur si simplu. Obisnuiesc sa dau acest exemplu cand vreau sa ajut pe cineva sa-si depaseasca o inhibitie, o teama, o ezitare. Just do it!
Ingrediente:
Pentru clatite:
- patru oua;
- doua cani de faina;
- 500 ml lapte;
- trei linguri de ulei;
- un praf de sare.
Clatitele: Se face o pasta laptoasa, apoi se toarna cate un polonic din compozitie intr-o tigaie in care a fost incins uleiul.
Pentru umplutura:
- doua banane taiate cubulete;
- 80 ml miere;
- 200 ml iaurt de baut;
- 50 g nuci prajite.
Preparare:
Pune cateva cubulete de banane, iaurt, miere si nuci in mijlocul clatitei. Impatureste-o apoi in patru.
Pe deasupra toarna iaurt, miere si nuci.
Pont: poti coace clatitele de dimensiuni mai mici (cat palma intinsa). Insa in acest caz, trebuie sa faci compozitia de aluat mai groasa, cam de doi cm. Pastreaza aceleasi ingrediente, dar pune mai putin lapte.