Now Reading
Coaste de miel cu rosii, busuioc si sos de menta

Coaste de miel cu rosii, busuioc si sos de menta

Revista Psychologies

Traditionalul miel de Paste nu este traditional numai la noi. In lumea araba, carnea de miel este mult mai des consumata decat la noi, de unde si varietatea mult mai mare de retete.

Ingrediente:

  • 5 coaste de miel
  • 1 cartof
  • 10 foi de menta
  • 1 plic de sofran
  • 2 rosii
  • dafin proaspat
  • vin alb
  • faina
  • pesmet
  • 2 oua intregi
  • sare
  • piper
  • forma de parmezan

Preparare:

Se curata cartoful si se da prin razatoarea mai mare, se adauga sofranul si se gateste intr-o cratita neaderenta.

Se trec prin ulei de masline si faina coastele de miel, se prajesc in ulei de masline si se tamponeaza cu hartie absorbanta.

Se face forma de parmezan si se lasa la racit.

Se taie cubulete rosia, scotandu-i pielea si samburii si dandu-i o forma rotunda.

Sosul de menta: Oasele de miel se prajesc intr-o craticioara, cu putin cimbru.

Se degreseaza si se flambeaza cu coniac, apoi se adauga vin alb, fierband timp de aproximativ 20 de minute.

Separat, se caramelizeaza zaharul, se adauga sosul fiert inainte si filtrat, dupa care se adauga frunze de menta proaspata..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top