Galuste cu prune
12 nov. 2009
Ingrediente:
Pentru 6 portii:
- 350 g de faina;
- 1 ou;
- 1 lingurita de zahar tos;
- 1 ceasca de zahar pudra;
- 500 g de prune;
- 50 g de unt;
- 100 g de nuca macinata;
- 100 g de pesmet rumenit;
- sare.
Preparare:
Se prepara un aluat din faina, ou, 1 lingurita de zahar tos, si 4-6 linguri de apa calda. Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime.
Se taie din aluat discuri cu ajutorul unui pahar.
Prunele se spala, se taie in doua si se indeparteaza samburii; jumatatile de prune se pudreaza cu zahar.
Pe fiecare disc de aluat se asaza cate o jumatate de pruna cu partea taiata in sus, apoi se suprapun doua cate doua, cu prunele la mijloc si se apasa pe margini ca sa se lipeasca.
Intr-o oala mare cu apa clocotita si putin sarata se pun galustele la fiert. Cand se ridica la suprafata, se scot cu o paleta si se scurg.
Inainte de a se raci, se dau prin untul topit, apoi prin pesmet, nuca si zaharul pudra amestecate.