Now Reading
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Revista Psychologies

Ingrediente:

Pentru 6 portii:

  • 350 g de faina;
  • 1 ou;
  • 1 lingurita de zahar tos;
  • 1 ceasca de zahar pudra;
  • 500 g de prune;
  • 50 g de unt;
  • 100 g de nuca macinata;
  • 100 g de pesmet rumenit;
  • sare.

Preparare:

Se prepara un aluat din faina, ou, 1 lingurita de zahar tos, si 4-6 linguri de apa calda. Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime.

Se taie din aluat discuri cu ajutorul unui pahar.

Prunele se spala, se taie in doua si se indeparteaza samburii; jumatatile de prune se pudreaza cu zahar.

Pe fiecare disc de aluat se asaza cate o jumatate de pruna cu partea taiata in sus, apoi se suprapun doua cate doua, cu prunele la mijloc si se apasa pe margini ca sa se lipeasca.

Intr-o oala mare cu apa clocotita si putin sarata se pun galustele la fiert. Cand se ridica la suprafata, se scot cu o paleta si se scurg.

Inainte de a se raci, se dau prin untul topit, apoi prin pesmet, nuca si zaharul pudra amestecate.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top