Fusili cu paprika si sos de avocado
15 oct. 2008
Sfatul bucatarului: Majoritatea pastelor fainoase sunt preparate cu faina de grau imbogatita, asadar contin cantitati insemnate de acid folic, riboflavina, acid nicotinic, fier si seleniu. Deseori, pastele au un gust mai bun daca sunt fierte in apa cu sare. O cana de paste gatita cu apa si sare contine 140 mg de sodiu, si numai 1,4 mg cand sunt preparate in apa fara sare.
Ingrediente:
- 350 g fusili
- 1 avocado mare si copt
- 2 linguri de suc de lamaie
- 2 fire de arpagic
- 1 ardei gras rosu si unul verde
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- sos tabasco
- piper, sare
Preparare:
Se fierb pastele si se scurg de apa.
Avocado se curata si se zdrobeste cu furculita.
Se sareaza, se adauga ardeiul taiat cubulete, sosul tabasco, arpagicul.
Ceapa, usturoiul si praful de paprika se rumenesc in tigaie timp de 3 – 4 minute.
Se adauga fusili si pasta de avocado si se mai lasa un minut pe foc.