Legume la grec
13 nov. 2009
Ingrediente:
Pentru 4 portii:
- 4-5 cepe de apa;
- 1 conopida;
- 1 conserva de ciuperci;
- 5 castraveti mijlocii;
- 4 cescute de ulei;
- 4 cescute de vin alb;
- otet;
- 1 lamaie;
- sare, piper.
Preparare:
Legumele se spala si se curata. Cepele se taie in jumatati.
Conopida se rupe in buchetele si se pune la fiert cu putin otet in apa, pentru 5 minute.
Fiecre leguma (ciupercile, castravetii, conopida fiarta) se pregateste separat, folosind pentru fiecare: 1 ceapa, 1 1/2 cescuta de ulei si 1 1/2 cescuta de vin alb, zeama de lamaie, sare si piper.
Fiecare leguma, separat, se stropeste cu zeama de lamaie, ulei si vin, se presara cu sare si piper, apoi se pune sa fiarba pe baie de aburi.
Se asza legumele in castroane mici, de forme diferite.