Vinete si rosii la cuptor
Ce se mai poate face cu vinetele si rosiile inainte de a le prinde bruma in gradina? Tot conserve? Dar ce fel de conserve? Iata un fel de mancare pe care l-ati putea si conserva, la o adica…
Ingrediente:
Portii: 4
Timp preparare: 30 minute
Calorii/portie: 160
Dificultate: medie
- trei vinete mari
- o capatana de usturoi
- o ceapa
- 4 rosii
- ulei de masline
- sare, piper, dupa gust
- foaie de dafin uscata
- un pumn de masline
Preparare:
Se caleste putin ceapa in ulei de masline si un pic de apa, apoi se adauga usturoiul, mirodeniile, sare si piper dupa gust, maslinele si se adauga o cana de apa.
Se pun la cuptor.
Dupa ce s-au patruns, se adauga rosiile tocate marunt si se tin la cuptor pana se fierb bine.
O mancare foarte satioasa, care poate fi servita si rece.
Recomandata in regimul Montignac
Acesta are la baza principiul disocierii alimentelor, respectand, in ansamblu, liniile echilibrului nutritional.
Consumul de glucide nu este permis decat cu conditia ca acestea sa fie luate din fibre vegetale. Astfel, sunt excluse orezul alb, pastele fainoase, porumbul, cartofii, zaharul, produsele de patiserie.
Lipidele (prezente in grasimile din carne, oua, unt, uleiuri) nu trebuie niciodata asociate cu glucidele (le gasesti in grau, porumb, orez, fructe, legume, zahar, miere).
Fructele trebuie consumate doar in afara meselor..