Paste cu carne sau carnaciori afumati
13 oct. 2009
Ingrediente:
Pentru 4 – 6 portii:
- 500 g paste fainoase (spaghetti sau spirale);
- 500 g carne tocata amestec sau carnaciori afumati;
- 1 ceapa mare;
- suc de rosii sau rosii conservatein bulion;
- ulei;
- cimbru;
- sare. piper.
Preparare:
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, apoi se lasa deoparte acoperite.
Se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga carnea tocata sau carnaciorii taiati in feliute subtiri. Pentru carnea tocata se adauga cimbrul, sarea si piperul. Se adauga apa si se fierbe bine.
Spre sfarsit, se adauga sucul de rosii sau rosiile din conserva taiate marunt, cu tot cu bulionul din cutie. Se lasa sa mai dea o data in clocot. Amestecul nu trebuie sa scada ci sa pastreze consistenta unui sos.
Acest sos se toarna in farfurie, peste paste.