Taitei cu broccoli
Broccoli, un aliment-minune Broccoli este o adevarata „bomba“ de vitamine si de componenti minerali-in special potasiu, acid folic, fier si betacaroten. Consumand broccoli iti vei consolida sistemul imunitar al organismului, vei putea preveni anemia, infectiile, bolile de ficat si cancerul. Broccoli contine sulforafan-un compus care poate intarzia dezvoltarea cancerului de san. Acesta blocheaza divizarea celulelor cancerigene si nu permite dezvoltarea ulterioara a bolii.
Ingrediente:
- 300 g broccoli
- 150 g taitei
- 1 lingura de ulei de masline
- 150 g boabe de porumb
- 2 oua facute omleta
- 100 g branza proaspata
- 100 ml suc de portocale
- 4 linguri de smantana
- cateva fire de patrunjel
- sare si piper, dupa gust
Preparare:
Se pun ouale intr-o tigaie de teflon si se fac omleta.
Se spala broccoli si se rupe in bucati mici.
Se fierb taiteii cu putina sare.
Se adauga broccoli in ultimele trei minute.
Se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga porumbul si omleta taiata fasii. Se pun si branza, sucul de portocale si smantana si se amesteca.
Se pun in boluri de salata si se orneaza cu frunze de patrunjel.