Prajitura de fructe
12 dec. 2008
Ingrediente:
- 450 g fructe uscate asortate;
- 150 ml cidru (sau sampanie fructata);
- 115 g cirese confiate, taiate marunt;
- 55 g nuci prajite taiate;
- 115 g faina alba;
- 1 lingurita de praf de copt;
- 2 lingurite de scortisoara, cuisoare;
- 115 ml ulei;
- 3 oua potrivite;
- 175 g zahar brun;
- 2 lingurite de esenta de rom sau coniac.
Preparare:
Peste noapte, lasa fructele la inmuiat in cidru sau sampanie, apoi adauga ciresele si nucile.
Intr-un bol amesteca uleiul, ouale si zaharul, adauga esentele de rom, fructele. Adauga faina, praful de copt si scortisoara si amesteca-le bine.
Unge tava cu ulei si tapeteaz-o cu hartie, apoi presara faina sa nu se lipeasca aluatul. Toarna continutul in tava si coace-l o ora si 20 de minute.