Pui cu miere si orez brun
12 dec. 2008
Ingrediente:
- 200 g orez brun;
- 200 ml ulei de floarea-soarelui;
- 50 g piept de pui taiat felii;
- 40 ml mustar cu boabe;
- 60 ml miere;
- 60 ml otet din vin rosu;
- sare, piper, dupa gust.
Preparare:
Fierbe orezul brun in circa un litru de apa (la o masura de orez se adauga cinci masuri de apa). Fierbe mai greu, dar nu dispera.
Incinge o tigaie si prajeste feliile de pui circa zece minute, pana cand devin aurii. Adauga orezul fiert (si scurs de apa) si amesteca bine ingredientele, adaugand sare si piper dupa gust.
Separat, prepara sosul din miere, mustar si otetul de vin rosu si toarna-l peste pui si orez.
Este un meniu delicios, pe care-l poti servi alaturi de legume asortate, la gratar.
Pont: Daca nu iti place in mod deosebit pieptul de pui, poti gati aceasta reteta cu pulpe superioare de pui, dezosate. Se gatesc repede si sunt mai suculente si mai gustoase.