Now Reading
Pui cu vinars și mere caramelizate

Pui cu vinars și mere caramelizate

Revista Psychologies
pui-cu-vinars-și-mere-caramelizate

Primăvara a început timid și ne-a strecurat în suflet dorul de plimbările prin vie, în zile însorite și călduroase, când timpul pare să se oprească în loc, dor de amiezile în care, parcă, nimic nu ne poate atinge, iar liniștea din împrejurimile Castelului Bethlen-Haller ne ia grijile cu mâna. Chef Daniela Drăguț și somelierul Constantin Drăgan au ales preparate culinare savuroase și câteva dintre cele mai bune vinuri Jidvei pentru a vă însoți zilele de primăvară și frumoasa sărbătoare a Paștelui.

Ingrediente:

  • 1kg piept de pui
  • 200g făină
  • o ceapă
  • 5g semințe de chimen
  • 500g mere
  • 100g zahăr
  • 300ml ulei de floarea soarelui
  • 50ml vinars VS Jidvei
  • sare și piper

Preparare:

Feliem pieptul de pui, ca pentru șnițele, îl trecem prin făină și îl prăjim în uleiul bine încins. Scoatem bucățile de carne rumenită, iar uleiul îl stingem cu puțină apă și amestecăm până când se formează un sos pe care îl strecurăm.

Tocăm ceapa și o călim, așezăm puiul în tigaie, adăugăm sosul, chimenul, sare și piper după gust. Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă până când carnea este bine pătrunsă, aproximativ 20 de minute.

Între timp, tăiem merele felii, le dăm prin zahăr și le caramelizăm într-o tigaie, la foc mic. După ce carnea a fiert, scoatem bucățile de carne și lăsăm sosul să mai scadă pentru câteva minute. Într-un polonic sau ibric punem vinarsul și îl flambăm, iar după ce flacăra s-a stins, turnăm vinarsul peste sos și amestecăm.

Vom servi pieptul de pui cu sos de vinars și mere caramelizate alături de piure de cartofi, în care putem adăuga 20g de parmezan pentru o notă interesantă și un plus de cremozitate. Un preparat perfect pentru mesele de sărbătoare sau pentru un prânz în familie.

Recomandarea somelierului Jidvei

Owner’s Choice Ana Chardonnay te întâmpină cu o textură onctuoasă, generoasă și te poartă discret printre flori de iasomie și grădini de mere verzi. Datorită armoniei subtile a aromelor sale, cu un accent gingaș de crustă de pâine proaspăt scoasă din cuptor și un ușor gust de lemn, Ana Chardonnay este un vin plin grație și prospețime.

Proiect realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top