Risotto cu creveti, sparanghel verde si parmezan
La o prima citire, nu poti sti ce-o sa iasa. Dar dupa lista de ingrediente, n-are cum sa fie rau. Nu este decat o cale pentru a afla adevarul…
Ingrediente:
- 70 g orez vialone nano
- 3 creveti mari
- 7 bucati de sparanghel verde
- 25 g de unt
- sare
- piper
- ulei de masline extravirgin (presat la rece)
- 1 lingurita de coniac
- 50 g de parmezan
- 3 bucati de sparanghel verde, pentru sos
- supa de peste
- 1 rosie
Preparare:
Cele 7 bucati de sparanghel, taiate subtire, se trag la tigaie cu unt cat o nuca.
Intr-o cratita neaderenta, se pregateste parmezanul si se lasa la racit, nu inainte de a fi pudrat cu paprica dulce.
Se scot crevetii din carcasa lor si se trag la tigaie, flambandu-i totodata cu coniac.
Se pune orezul in tigaie, se pune pe foc, se adauga sparanghelul si se coace, udand din cand in cand cu supa de peste.
Celelalte 3 bucati de sparanghel se taie si se pun in mixer, pana cand rezulta o pasta fluida.
Se asaza pe platou parmezanul, sparanghelul mixat si orezul, iar inainte se amesteca cu putin ulei de masline extravirgin.
Se asaza deasupra rosia fara pulpa si crevetii.
Se orneaza platoul cu sparanghel al dente..