Rulada de creveti si spanac
12 dec. 2008
Ingrediente:
Pentru rulada:
- circa 50 g unt;
- 125 g spanac (congelat), fiert si scurs de apa;
- 50 g faina alba superioara;
- 300 ml lapte normal, nedegresat;
- 2 oua, separate albusurile de galbenusuri.
Pentru umplutura:
- 250 g branza mascarpone;
- 4 fire de ceapa verde, taiate marunt;
- 2 tomate uscate, taiate fin;
- 225 g creveti decorticati, fierti;
- sare si piper dupa gust.
Preparare:
Topeste untul intr-o tigaie si adauga spanacul si faina. Prajeste-le pentru un minut si apoi adauga laptele. Lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, doua – trei minute.
Ia tigaia de pe foc si adauga galbenusurile de ou.
Intr-un bol, bate albusurile pana devin spuma, apoi amesteca-le in tigaie.
Intinde aluatul pe o folie transparenta, acoper-o cu un prosop.
Intre timp, amesteca branza mascarpone, ceapa verde, tomatele si crevetii.
Adauga umplutura. Ruleaza si leaga folia alimentara.
Rulada se poate servi cu o salata verde.