Salata greceasca
Un fel traditional mediteranean, usor de preparat, usor de digerat.
Ingrediente:
Portii: 2
Timp preparare: 10 minute
Calorii/portie: 180
Dificultate: minima
- 4 rosii medii
- jumatate de salata iceberg
- 1 castravete
- 1 para
- 1 ceapa de apa
- 100 g branza feta
- cateva fire de patrunjel
- ulei de masline
- zeama de lamaie
Preparare:
Salata se pregateste pe straturi.
Se pun intai rondelele de castravete, apoi salata iceberg, urmeaza rosiile taiate, para se taie „pai“ si se presara in farfurie.
Urmeaza branza feta, taiata cubulete, apoi se orneaza cu rondele de ceapa rosie, frunze de salata si de patrunjel.
Se adauga ulei de masline si zeama de lamaie.
Salata recomandata in regimul hipocaloric.
Acesta se bazeaza pe reducerea aportului energetic zilnic, controland cantitatile de grasimi si zaharuri si mentinand o mare diversitate a alimentelor.
Vegetalele pot fi consumate in cantitati mari pentru ca au putine calorii si confera o senzatie de satietate. Este important sa vezi care este necesarul tau caloric si apoi sa tai din meniu 300-400 calorii. Daca necesarul tau caloric este de 1.700 calorii, un regim cu 1.300 calorii te-ar putea scapa de doua-trei kilograme pe luna..