Sardele umplute cu sos dulce-acrisor
Pestele are marele avantaj ca se gateste foarte repede. Tocmai de aceea ne putem permite multa fantezie in modul de preparare. Ca sa-l consumam de doua-trei ori pe saptamana, asa cum se recomanda, si sa nu ne plictisim, trebuie sa ne alcatuim o colectie resopectabila de retete. Iata inca una pentru colectia ta:
Ingrediente:
- 12 sardele medii carora li s-au scos capetele, aripioarele, solzii, despicate pe mijloc, cu coada
- o lingura cu varf de seminte de pin
- o lingura cu varf de stafide fara samburi
- 2 linguri de pesmet fin
- 2 linguri suc de portocale z o lingura de otet alb din miere, orez sau trestie de zahar
- 12 frunze de menta verde
- 12 fructe de baca (agrise, coacaze)
- 1 lingurita de zahar tos
- 2 lingurite ulei de masline
- sare de mare fina, piper
Preparare:
Fixeaza cuptorul la 200°C.
Unge o tava cu ulei.
Amesteca intr-un bol semintele de pin, stafidele, menta, pesmetul si baca. Presara zahar, sare, piper, stropeste cu suc de portocale si otet, amesteca. Umplutura este gata.
Sareaza pestele si lasa-l un sfert de ora inainte de a-l gati.
Pune sardinele despicate la mijloc, una cate una, pe farfurie. Asaza-le cu pielea in jos si presara deasupra fiecareia o lingurita cu varf din compozitie. Ruleaza-le apoi dinspre cap spre coada, fixeaza-le cu o scobitoare, pune-le in tava si lasa-le in cuptor 18 minute.
Se servesc calde, cu salata de laptuca si rucola, sau reci, cu ceapa verde, castraveti, ridichi sau gogonele.