Now Reading
Supa de cartofi cu somon afumat

Supa de cartofi cu somon afumat

Revista Psychologies

De ce sa mananci somon? Desi carnea sa este mai grasa decat a altor specii de pesti, ea reprezinta o excelenta sursa de acizi grasi omega-3. Acestia sunt un tip de grasimi polinesaturate care te pot proteja impotriva afectiunilor cardiovasculare. Uleiul de somon regleaza nivelul colesterolului, reduce nivelul trigliceridelor si stimuleaza circulatia sangvina. Somonul este benefic si pentru capacitatea intelectuala, pentru ca ajuta la imbunatatirea memoriei. Atentie: somonul de crescatorie poate fi poluat cu toxine si metale grele!

Ingrediente:

  • 500 g cartofi albi de marime potrivita
  • 2 litri de apa
  • zeama de la o conserva de ton
  • 100 g smantana
  • 80 g capere (se gasesc la conserva)
  • mirodenii pentru garnitura
  • cateva fire de marar proaspat
  • sare, piper

Preparare:

Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb alaturi de capere. Dupa ce au fiert, se fac piure cu mixerul.

Se adauga smantana, zeama de la conserva de ton, sare, piper si mirodenii si se mai tin pe foc circa cinci minute.

Somonul afumat se taie in fasii de cinci centimetri si se adauga nu in supa, ci in bolurile de supa, atunci cand le servesti la masa.

De ce este somonul rosu?
Somonul este, de fapt, un peste alb. Pigmentul rosu este produs de alge si microorga­nisme unicelulare care sunt consumate de catre crevete. Somonul consuma crevetele si… isi schimba culoarea. Dato­rita faptului ca somonul nu pier­de pigmentul, cu timpul, acesta se coloreaza in rosu. Varietatea de culori a somonului (de la roz deschis pana la caramiziu) se datoreaza dife­rentelor de dieta. Pigmentul rosu se numeste astaxantin si face pare din grupul carotenoi­zilor, fiind un compus similar cu carotenul.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top