Ciorba cu perisoare
13 nov. 2009
Ingrediente:
Pentru 4 portii:
- 1 morcov;
- 1 telina mica;
- 1 ceapa;
- 1 ardei gras;
- 203 rosii;
- 300 g carne de vita tocata;
- 2 linguri de orez;
- 1 ou;
- patrunjel verde;
- 2-3 fire de leustean;
- sare.
Preparare:
Legumele se curata, se spala si se taie marunt.
Rosiile se spala, se decojesc si se maruntesc.
Toate legumele se pun la fiert.
Carnea tocata se amesteca cu orezul, oul si patrunjelul verde tocat.
Cu mainile ude se modeleaza perisoare de marimea nucilor si se pun in supa, cand aceasta clocoteste.
Fierberea dureaza maxim 30 de minute. La sfarsit se adauga leusteanul tocat si, daca mai este necesar, sare.
Se poate drege cu smantana, in farfurie.