Taitei cu legume
Stiai ca… termenul de „al dente” descrie felul prin care pastele sunt gatite „ca la carte”. In italiana, traducerea ad literam este „la dinte”. Adica, pastele trebuie sa fie nici foarte crude, nici foarte fierte. De obicei, este greu de apreciat in minute cat trebuie sa dureze fierberea (sunt multe variabile, de la temperatura apei pana la marimea vasului in care fierb) si, de aceea, pastele trebuie gustate din cand in cand, testate „la dinte”, cum ar veni…
Ingrediente:
- 200 g farfale (sau fundite)
- 300 g branza feta
- 100 g rosii la conserva
- 40 g masline verzi (fara samburi, cu miez de ardei marinat)
- 1 dovlecel de marime medie
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapa de apa
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri de mirodenii asortate (busuioc, patrunjel etc.)
- 4 linguri de otet balsamic
- 4 linguri de ulei de masline extra virgin sare, piper, dupa gust
Preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg.
Feta se taie cubulete si se pune peste paste.
Se taie dovleceii, ardeiul gras, ceapa, rosiile. Se prajesc toate in ulei de masline 5 – 8 minute, pana ce capata o culoare aurie.
Se adauga deasupra pastelor si se orneaza cu patrunjel si busuioc, precum si cu maslinele verzi taiate rondele.
Se adauga ulei, otet balsamic si sare dupa gust.