Taliatele bologneze
Stiai ca… italienii au peste 50 de feluri de paste? Ele se clasifica, evident, dupa forma lor. Exista, asadar, paste lungi – spaghetti, linguini, fusili, fettuce – in forma de funda – taliatele, papardele, fetucini etc., in forme speciale – scoici, farfale. Exista, de asemenea, pastele pentru supe (alfabetini, farfareline, inele) si pastele umplute – tortelini, torteloni, canneloni, ravioli, raviolini, lasagnia. Unele feluri de paste sunt colorate (cele rosii, cu tomate, cele vrezi, cu spanac, cele maro, cu ciuperci sau sepia).
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 ceapa
- frunzele de la o telina
- 1 catel de usturoi
- frunze de busuioc proaspat
- 4 linguri de ulei de masline
- 250 g carne de hamburger
- 1 conserva de rosii
- 400 g taliatele
- 50 g parmezan
- sare si piper
Preparare:
Morcovul si frunzele de telina se taie marunt.
Incinge uleiul intr-o tigaie, prajeste ceapa taiata marunt, apoi pune usturoiul si legumele.
Adauga carnea de hamburger, sare, piper, apoi, spre final, rosiile, si lasa pe foc 30 minute.
Fierbe taliatelele, scurge-le de apa, apoi amesteca-le cu carnea.
Decoreaza cu parmezan ras si frunze de busuioc.