Ton cu sos de tomate si paprika
Tonul da tonul. Sosul da tonalitatea. Iata un meniu care merita „udat“ cu vin alb sec.
Ingrediente:
4 bucati de ton (de aproximativ 180 g fiecare)
800 g cartofi
ulei de masline
3 ardei grasi rosii
2 varfuri de cutit de chilli
3 linguri de ulei de masline
150 ml suc de ton din conserva
sucul de la doua lamai
frunze de rozmarin
sare, piper, dupa gust
Preparare:
Se curata bucatile de ton, se stropesc cu suc de lamaie si se lasa la marinat.
Separat, se oparesc rosiile, se curata de coaja si se taie cubulete.
Ardeii se curata si se taie in bucati de un centimetru.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si se pun legumele, precum si sucul de ton din conserva.
Se adauga mirodeniile, praful de chilli si se amesteca.
Se tin la foc mic timp de 40 minute.
Bucatile de ton se scot de la marinat si se prajesc in ulei de masline timp de patru minute, pana ce devin maronii.
Se pun pe platou si se toarna sosul de rosii si paprika.
Se orneaza cu frunze de rozmarin.