Top 3 rețete de salate cu germeni
Germenii sunt semințe încolțite prin înmuierea acestora în apă pentru câteva ore. Acestea pot fi grâu, hrișcă, soia, mazăre, ridichi, dovleac și multe alte legume sau cereale.
Germenii conțin multe fibre, proteine, vitamina C, vitamina K, dar și aminoacizi esențiali. Semințele pot ajuta la reglarea glicemiei, la îmbunătățirea digestiei și la reducerea nivelului de colesterol.
Iată câteva rețete de salate cu germeni pe care să le încerci:
1. Salată cu germeni și conopidă pane
O salată sățioasă și variată în ingrediente nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Achiziționează semințe de broccoli rabe bio pentru germinat, 150g, Germaline pentru a pregăti germenii folosiți ulterior în salată. Iată cum prepari această salată:
Ingrediente pentru salată:
- o conopidă;
- 450 de grame de năut;
- un castravete verde;
- o cană de roșii cherry;
- 2 salate romaine;
- un avocado;
- o varză roșie;
- o cană germeni.
Ingrediente pentru dressing:
- ½ cană de caju;
- ½ cană de lapte de migdale;
- o linguriță de pastă miso;
- o linguriță de usturoi pudră;
- o linguriță de ceapă pudră;
- ½ cană de ceapă verde mărunțită;
- ¼ cană de mărar;
- ¼ cană de pătrunjel;
- o linguriță de oțet de mere;
- 2 lingurițe de praf de drojdie inactivă.
Mod de preparare:
- Spală conopida și desfă-o în bucățele.
- Fierbe bucățile de conopidă timp de 10 minute.
- Scurge apa, pune conopida într-un bol și condimenteaz-o cu piper, sare, și amestecă bucățile.
- Trece bucățile de conopidă prin făină și apoi prin ou.
- Pune o tigaie cu ulei pe foc și rumenește fiecare bucată pe toate părțile.
- Așază năutul pe o tavă și pe hârtie de copt și pune-le la cuptor până devin rumene și crocante.
- Într-un blender, amestecă laptele de migdale, caju, pasta miso, usturoiul, ceapa pudră, ceapa verde, mărarul, pătrunjelul. Pornește blenderul timp de 30 de secunde sau un minut, până când totul se transformă în sos.
- Taie castravetele, roșiile, salata, avocado și varza în bucăți și amestecă-le în bol alături de germeni.
- Amestecă și năutul și conopida peste restul ingredientelor într-un bol și mai adaugă sos.
2. Salată indiană cu germeni
Salata indiană cu legume și germeni poate fi servită ca atare sau garnitură la un preparat principal. Alege un germinator tip borcan cu protecție, Germline pentru a putea pregăti germenii în cele mai bune condiții. Iată cum prepari salata indiană:
Ingrediente:
- 2 căni de germeni;
- ¼ căni de ceapă mărunțită;
- ⅓ cană de roșii tăiate mărunt;
- o linguriță de pudră de chili sau boia de ardei iute;
- o linguriță de chaat masala;
- o linguriță de zeamă de lămâie;
- un cartof dulce fiert și mărunțit;
- sare după gust;
- o lingură de coriandru sau pătrunjel mărunțit.
Mod de preparare:
- Așază germenii într-un bol.
- Adaugă ceapa mărunțită și roșiile.
- Adaugă bucățile de cartof dulce fiert.
- Adaugă pudra de chili sau boiaua și amestecă bine.
- Adaugă sare după gust și toarnă zeama de lămâie. Amestecă bine.
- Adaugă frunzele mărunțite de coriandru sau pătrunjel.
3. Salată cu germeni energizantă
Este recomandat să fii mereu pregătit pentru o gustare rapidă. Alege semințe bio pentru germinat și bucură-te de salate nutritive și sănătoase. Iată cum prepari o salată simplă și energizantă:
Ingrediente:
- două mâini de germeni;
- o lingură de busuioc;
- o ceapă roșie;
- un ardei capia;
- un morcov;
- 35 de grame de semințe de pin.
Mod de preparare:
- Taie în bucăți ceapa și ardeiul și dă prin răzătoare morcovul.
- Adaugă germenii și semințele de pin.
- Adaugă un sos preferat sau sare, piper și ulei și amestecă.
Salatele cu germeni sunt versatile și ușor de preparat. Experimentează în bucătărie și include germenii în salatele pe care le mănânci cel mai des de asemenea.