Now Reading
Tort de capsune

Tort de capsune

Revista Psychologies

Eternele capsune cu frisca! In toate filmele, in toate povestile de dragoste… Dar un tort cu capsune nu are si el senzualitatea lui?

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 355 g faina
  • o lingura praf de copt
  • o jumatate lingurita de sare
  • 225 ml de lapte
  • esenta de vanilie
  • 400 g de zahar
  • 25 g unt
  • 4 oua

Pentru crema:

  • 250 g de unt
  • 200 g branza de vaci
  • 200 g de mascarpone
  • 200 g de zahar pudra
  • 170 g de ciocolata alba, topita

Pentru decor:

  • 500 g de zahar pudra
  • 250 g de unt
  • esenta de vanilie
  • o lingura de apa fiarta
  • colorant alimentar rosu
  • 600 g de capsune

Preparare:

Pentru blat, se amesteca faina cu praful de copt si sarea.

Intr-un vas, se amesteca laptele si esenta de vanilie.

Untul se bate cu zaharul timp de 3 minute, apoi se adauga ouale si se amesteca cu faina.

Aceasta compozitie se separa in 3 forme de copt si se coace 45 de minute la 180 de grade.

Pentru crema, se bate untul cu zaharul pudra, mascarpone cu branza de vaci, dupa care se amesteca untul cu branza si se adauga ciocolata alba, topita.

Pentru decor, se bate zaharul pudra cu untul, se adauga apa fiarta si esenta de vanilie, amestecandu-se bine.

Dupa aceea, se adauga si colorantul si se amesteca bine.

Se orneaza cu capsune..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top