Now Reading
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Revista Psychologies

Tortul de ciocolata este cel mai frecvent exemplu de dusman al dietelor de tot felul. Nu pentru ca ar fi chiar atat de nesanatos ci pentru ca este atat de gustos!

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar tos
  • 6 oua de marime potrivita, separate
  • 50 g faina, cernuta
  • 50 g migdale, macinate
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 3 linguri Cointreau (sau alt lichior de portocale)
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra
  • felii de portocala

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180grade. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de blat (diametrul de 20 cm).Intr-un vas asezat deasupra altuia, cu apa care clocoteste (fara sa-l atinga pe primul), pune ciocolata rupta bucati si untul, la topit. Dupa ce se topeste totul, lasa sa se raceasca.

Freaca ouale cu 50 g zahar pana cand amestecul se deschide la culoare si devine cremos. Lasa deoparte.

Bate albusurile spuma si adauga cate putin zahar pe masura ce bati, pana cand il folosesti pe tot. Inainte sa adaugi alta cantitate, cea precedenta trebuie sa se dizolve.

Incorporeaza galbenusurile in ciocolata topita si amesteca. Include pe rand faina, migdalele si coaja de portocala. Incorporeaza albusurile batute spuma, cate o treime din cantitate o data. Toarna compozitia in forma pregatita si da la cuptor timp de 45-50 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.

Inteapa tortul din loc in loc cu scobitoarea si stropeste-l cu 1 lingura de lichior. Lasa sa stea timp de 2 ore si apoi scoate-l din forma.

Bate frisca si adauga zaharul pudra si 2 linguri de lichior. Serveste tortul cu frisca batuta si cu felii de portocala.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top