Tort de fructe
1 oct. 2008
Culori si arome din belsug, fara E-uri si fara prea multa bataie de cap. Un fel de „pick and mix” cu un fel de „mix and match” care va fi vedeta cinei festive.
Ingrediente:
- 1 blat simplu (fara cacao)
- 200 g rahat de fructe (culori aprinse, ca sa se vada frumos in compozitie)
- 1 compot ananas
- 1 compot coktail fructe
- 2 lamai
- 1 portocala
- 1 kiwi
- 2 banane
- 400 g frisca
- o cutie mare cu piscoturi
Preparare:
Se taie blatul in trei bucati, se insiropeaza cu zeama de la compoturi si zeama de la o lamaie.
Se pun in masina de tocat: portocala si lamaile, cu tot cu coaja, rahatul, bananele.
In aceasta compozitie se pun 200g frisca si se amesteca usor. Este indicat sa nu se amestece foarte repede pentru ca bucatelele de rahat sa ramana intregi.
Dupa ce s-a omogenizat, se adauga ananasul taiat bucatele (1 cm).
Compozitia se pune intre foile blatului, iar tortul se orneaza cu frisca, fructe si, pe margini, piscoturile..