Vitel cu vanilie
Ingrediente:
Pentru 4 portii
Pregatire: 30 minute
Preparare: 2 ore
- 800 g spata de vitel
- 600 g muschi de vitel
- 400 de morcovi taiati rondele
- 4 frunze verzi de telina
- un catel de usturoi curatat
- 150 g de smantana slaba
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 pastaie de vanilie
- ½ litru supa de pui
- sare, piper
Preparare:
Taie muschiul in bucatele de circa 1,5 cm, iar spata in cuburi de 3 cm. Pune-le in apa care fierbe si amesteca un minut.
Toarna supa de pui intr-o oala. Adauga inca pe atata apa si lasa-le sa dea in clocot.
Pune sare si piper, dupa gust.
Adauga carnea, morcovii, usturoiul, telina.
Dupa ce incepe sa fiarba, acopera partial, apoi lasa la foc mic circa 1 ora si 40 de minute.
Varsa continutul intr-o strecuratoare, deasupra unui alt vas adanc.
Repune carnea in oala in care a fiert si acopera.
Zeama de la supa pune-o din nou pe foc si lasa pana raman doar circa 2 dl supa.
Taie pastaia de vanilie in doua, pe lungime. Cu un cutit, scoate din interior miezul si grauntele, pune-le in supa, cu smantana si sucul de lamaie, si lasa-le un minut pe foc, apoi toarna deasupa carnii sosul obtinut.
Carnea se serveste cu tagliatele subtiri, unse cu unt.