Now Reading
Vitel cu vanilie

Vitel cu vanilie

Revista Psychologies

Ingrediente:

Pentru 4 portii
Pregatire: 30 minute
Preparare: 2 ore

  • 800 g spata de vitel
  • 600 g muschi de vitel
  • 400 de morcovi taiati rondele
  • 4 frunze verzi de telina
  • un catel de usturoi curatat
  • 150 g de smantana slaba
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
  • ½ litru supa de pui
  • sare, piper

Preparare:

Taie muschiul in bucatele de circa 1,5 cm, iar spata in cuburi de 3 cm. Pune-le in apa care fierbe si amesteca un minut.

Toarna supa de pui intr-o oala. Adauga inca pe atata apa si lasa-le sa dea in clocot.

Pune sare si piper, dupa gust.

Adauga carnea, mor­covii, usturoiul, telina.

Dupa ce ince­pe sa fiarba, acopera partial, apoi lasa la foc mic circa 1 ora si 40 de minute.

Varsa continutul intr-o strecuratoare, deasupra unui alt vas adanc.

Repune carnea in oala in care a fiert si acopera.

Zeama de la supa pune-o din nou pe foc si lasa pana raman doar circa 2 dl supa.

Taie pastaia de vanilie in doua, pe lungime. Cu un cutit, scoate din interior miezul si grauntele, pune-le in supa, cu smantana si sucul de lamaie, si lasa-le un minut pe foc, apoi toarna deasupa carnii sosul obtinut.

Carnea se serveste cu tagliatele subtiri, unse cu unt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top