Anotimpurile feminine
Dereglări menstruale, probleme de fertilitate, instabilitate emoțională, insomnii, confuzie mentală, greutate în exces, libido scăzut sunt doar câteva dintre simptomele (pre)menopauzei – care nu se instalează chiar atât de târziu cum ai crede! Soluțiile pentru restabilirea fluctuațiilor hormonale nu se găsesc exclusiv în sticluțe de medicamente luate pe prescripție medicală.
Un număr mare de femei consideră că menopauza este o perioadă în care se vor prăbuși brusc, pe la 50 de ani, cândva în viitorul îndepărtat. Realitatea este alta. Premenopauza se referă la anii de „tulburări hormonale” de dinaintea ultimei menstruații și poate începe în jurul vârstei de 35 ani, exact când cele mai multe femei sunt în vârful carierei și, în paralel, își cresc copiii. Este o perioadă mult mai solicitantă decât menopauza. Hormonii fluctuează, uneori lent, alteori rapid. Începe cu scăderea nivelurilor de progesteron și se încheie cu o reducere a celor de estrogen, tiroida devine mai leneșă, suprarenalele pot avea variații între exces și deficiență, substanțele neurochimice responsabile cu starea de bine sunt probabil în scădere.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei septembrie-octombrie 2020 al Revistei PSYCHOLOGIES.
Emese Magdás oferă programe holistice pentru sănătate feminină. Ea este terapeut Echilibru Hormonal, trainer Gimnastică Intimă, antrenor bodyART. Sprijină femeile pentru a se bucura de un echilibru fizic, mental, emoțional și de o sănătate strălucită. Programele ei țintesc cauzele reale ale dezechilibrelor hormonale și afecțiunilor uro-ginecologice și endocrinologice. Lucrează prin abordare integrativă cu terapia de echilibrare hormonală naturală (suplimente naturopate, nutriție terapeutică, îmbunătățirea stilului de viață, mișcare adecvată, stress management) și exerciții perineale pentru tonus intim. Mai multe detalii pe life-balance.ro