Cum ne influențează aspectul tenului starea de bine?
Trăind într-o lume în care aspectul fizic este foarte important și prima impresie contează, în care afișarea masivă din social media a redefinit ideea de perfecțiune, femeile duc o luptă necunoscută cu propria imagine din oglindă. Ana Brumă, skin expert ne împărtășește din cazurile care ajung la ea la clinică și cum îngrijirea și rutina personalizată pot aduce fericirea pe chipul femeilor, reinstalând starea de bine.
Psychologies: Cât de îngrijorătoare este dorința de perfecțiune și ce spui tu în calitate de SKIN EXPERT?
Ana Brumă: Femeile au trăit mereu cu ideea de a atinge perfecțiunea. Să ne aducem aminte de vremurile trecute când se spune că Regina Cleopatra făcea baie în lapte pentru o piele albă, fină, strălucitoare sau, mai târziu, când femeile purtau corsete pentru o talie mai subțire sau foloseau tot felul de trucuri pentru un ten impecabil. Dacă atunci femeile își doreau să aibă cea mai bună versiune a lor și acum povestea continuă la fel, mai ales din cauza afișării din social media.
Acesta este unul dintre motivele pentru care am îmbrățișat meseria de SKIN EXPERT. M-a fascinat pielea de mică, chiar și eu am avut probleme cu tenul și cumva mi-am dorit să pun bazele unor concepte care să ajute femeile să se privească cu drag în oglindă, să nu mai folosească filtre, să aibă tenul curat, frumos, luminos, să le placă când își privesc chipul.
Care sunt cele mai întâlnite probleme din clinica ta?
A. B.: Pe ușa clinicii Aesthetic Lab din Oradea intră aproape zilnic femei cu probleme de ten. Cu chipul trist, capul plecat, cu mult fond de ten care să acopere imperfecțiunile, unele dintre ele trâind chiar traume. Se așează pe patul meu femei care au acnnee complicată chiar și la 40 de ani, care au pete inestetice lăsate de urmele unor probleme netratate corespunzător. De la 13 ani, la 60 de ani, toate femeile (și chiar și bărbații) au stima de sine scăzută pentru că nu sunt mulțumite de tenul lor.
Folosirea produselor necorespunzătoare (uneori prea multe și în combinații periculoase), expunerea excesivă la soare, fără protecție, ignorarea primelor semne ale unei probleme, toate duc la situații neplăcute și la oameni nefericiți.
Ce părere ai despre piele vs stima de sine?
A. B.: Am simțit pe pielea mea ce înseamnă ca o problemă a tenului să te împiedice să socializezi ca adolescent sau să te îndepărteze de un grup. Când problemele persistă chiar și la vârste mai mari, cu atât și problemele cu stima de sine sunt mai adânci și mai greu de vindecat. Am avut o clientă care la 40 de ani nu își putea găsi jumătatea pentru că era foarte stresată de aspectul tenului ei. Când am astfel de situații sunt și mai determinată să rezolv problemele clientelor mele, să vin cu soluții rapide, să aplic metoda rutinei personalizate și să fiu acolo, parte din povestea lor.
Dacă stau mai bine să mă gândesc, Aesthetic Lab a luat naștere fix pentru aceste cliente și pentru dorința mea de fi parte dintr-un proces de vindecare, atât la interior, cât și la exterior.
Ce înseamnă mai exact rutina personalizată?
A. B.: Rutina personalizată este un concept Ana Bruma & Aesthetic Lab și este realizat pentru a construi un stil de viață mai sănătos cu rezultate vizibile pe chipul clientelor mele. În rutina personalizată nu vorbim doar despre ce creme punem pe față sau ce tratamente sunt necesare, vorbim despre alimentație, despre somn, despre apa de la chiuveta din baie (care s-ar putea să fie dăunătoare), despre tot ce presupune o imagine în oglindă pe care să iubești cm cu cm.
Rutina personalizată nu este doar un nume de tratament, este un concept pentru un om fericit și mă bucur să îl pun în practică alături de sute de oameni în fiecare lună.
Roxana Melnicu este redactor-șef al revistei Psychologies. Psiholog din 1997, jurnalist din 2000, Roxana a tradus numeroase lucrări din câmpul psihologic, iar obiectivul ei este ambițios: construirea unei culturi psihologice care să fie activă pe o pe scară cât mai largă în societatea românească.