Now Reading
Cum să te pregătești pentru prima consultație la chirurgul plastician

Cum să te pregătești pentru prima consultație la chirurgul plastician

Revista Psychologies

Te pregătești pentru o intervenție estetică? Citește acest articol pentru a afla ce trebuie să faci în vederea pregătirii temeinice pentru prima consultație cu un chirurg plastician. O primă întâlnire de succes te va ajuta să te simți încrezător și să obții toate informațiile de care ai nevoie pentru a trece cu bine peste intervenție, dar și peste perioada de recuperare.

Pași pentru pregătirea primei consultații

În primul rând, este esențial să alegi medicul estetician potrivit. În acest sens, trebuie să ceri recomandări de la persoane care au avut deja intervenții estetice sau să urmărești activitatea din online a mai multor clinici și medici de profil. Caută fotografii în care să vezi rezultate pentru a-ți da seama dacă intervențiile duc la aspectul pe care și tu ți-l dorești.

De exemplu, dacă vrei să faci o operație pentru ridicarea sanilor, analizează website-urile sau paginile de social media ale specialiștilor în domeniu. Astfel, poți să alegi mai ușor clinica în care să te operezi pentru o schimbare benefică în viața ta.

De asemenea, înainte de a merge în cabinetul medicului pentru o primă consultație, asigură-te că deții cât mai multe informații despre propriul istoric medical, dar și despre anumite afecțiuni sau caracteristici care pot să fie genetice. Dacă ai nevoie de operatia de ridicare a pleoapelor, informează-te cu privire la persoanele din familia ta care s-au confruntat cu pleoape căzute. În cazul în care este o caracteristică de familie, anunță medicul încă de la prima întâlnire. În acest mod el va putea să îți facă recomandări pentru ca intervenția să ofere rezultate cât mai bune, care să dureze în timp.

Pe de altă parte, dacă ai în plan să apelezi la o operație. precum abdominoplastia, medicul trebuie să știe de la început care este stilul tău de viață. Dacă ești o persoană activă, care practică sport, dar care se confruntă cu exces de piele în zona abdomenului și nicio metodă nu a dat rezultate, abdominoplastia poate fi opțiunea recomandată.

Lista de întrebări

După ce te-ai documentat cu privire la intervenția pe care dorești să o faci, trebuie să îți notezi câteva întrebări pe care să le pui medicului specialist. Aceste întrebări sunt menite să îți ofere răspunsuri la anumite îngrijorări pe care este normal să le ai, dar și cu privire la schimbările care vor apărea în viața ta odată cu intervenția estetică.

Nu în ultimul rând, poți să-i arăți medicului fotografii cu rezultate care îți plac, în așa fel încât să îi oferi un punct de referință pentru ceea ce îți dorești. În timpul consultației, chirurgul va efectua un examen fizic pentru a evalua eligibilitatea pentru procedură și pentru a-ți confirma dacă rezultatul se va apropia de ceea ce ai în minte.

Fii deschis și sincer atunci când intri prima oară în cabinetul medicului estetician. Este normal să îi explici acestuia care sunt complexele tale și ce dorești să schimbi. Cu cât ești mai comunicativ, cu atât ai șanse să te bucuri de un rezultat care să te mulțumească cu adevărat.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top