Cum te ajută abstinența să îți atingi potențialul maxim în carieră
Cu toate acestea, există mici trucuri prin care putem deveni mai productivi și care ne ajută să ne atingem potențialul maxim. Spre exemplu, știai că abstinența poate avea și ea un rol important atunci când ne raportăm la succesul bărbaților în carieră?
Există diverse studii care demonstrează efectele benefice ale abstinenței în productivitatea de zi cu zi. Desigur, toate studiile au în vedere perioade limitate de abținere și o viață sexuală echilibrată, fără excese.
Abstinența și productivitatea pentru bărbați
Psihologul Jim Pfaus de la Universitatea Concordia din Montreal, Canada, vorbea despre energia pozitivă acumulată în organism în perioadele de abstinență. Această energie oferă un stimulent psihologic care poate fi, mai apoi, transformat într-o productivitate ridicată atât în ceea ce privește pasiunile cât și în activitățile desfășurate la locul de muncă.
Pe scurt, tensiunea sexuală este un imbold pe care bărbații îl pot folosi pentru a deveni mai productivi și mai concentrați.
Mai mult, aceleași studii de specialitate arată cum masturbarea excesivă și filmele pentru adulți pot avea efecte adverse asupra creierului uman, similare cu cele ale drogurilor. Sigur, aceste efecte nocive sunt cu mult mai acute atunci când ele ascund probleme de natură sexuală, așa cum se întâmplă, spre exemplu, cu bărbații care trebuie să urmeze un tratament pentru ejaculare precoce.
În mod concret, atunci când bărbații urmează o perioadă de abstinență, aceștia vor căuta să-și consume energia în diverse alte moduri. Practic, mintea lor va fi ocupată cu alte activități care nu au legătură cu sexualitatea.
Timpul astfel rezultat poate fi folosit fie pentru a crește confortul din viața cotidiană, fie pentru a obține rezultate mai bune pe plan profesional.
Abstinența și echilibrul pentru o viață sănătoasă
Așa cum am precizat, abstinența poate fi recomandată, însă doar pentru perioade limitate de timp.
Potența masculină are necesitățile ei naturale, iar buna funcționare a organismului uman este direct influențată și de o activitate sexuală regulată.
Așadar, poți alterna perioadele de abstinență cu cele în care duci o viață sexuală normală, însă fără excese. De exemplu, masturbarea excesivă poate avea urmări nefaste pentru nivelul de concentrare. Deși, nu trebuie ignorate nici beneficiile orgasmelor, iar printre cele mai importante amintim eliminarea stresului și combaterea stărilor depresie și de anxietate.
Echilibrul este, din nou, este starea către care trebuie să tinzi. De exemplu, este bine să înveți cum să eviți certurile în cuplu pentru a te putea concentra mai bine pe succesul carierei tale, dar și pentru a avea o viață relaxată și sănătoasă.
Poți testa dacă abstinența te-ar putea ajuta să ai rezultate mai bune în plan profesional. Decizia trebuie să fie una comună dacă ai o relație de cuplu, acolo unde comunicarea este cea mai importantă. Însă poți rămâne plăcut surprins: abținerea de la activitățile sexuale de cuplu pentru perioade scurte de timp poate revigora relația și vă poate apropia. Ulterior, trăirile vor fi mai intense și veți redescoperi plăcerea de la începutul relației, care v-a unit.