De ce bătrânețea afectează viața socială și ce poți face?
Viața socială este cea care ne sprijină din multe puncte de vedere. Aici ne simțim utili, vedem rezultate în urma noastră, aflăm povești și ne spunem poveștile, dar și ajutăm atunci când este nevoie, ceea ce ne dă un sentiment de împlinire.
Pe măsură ce îmbătrânim și începem să ne retragem din anumite activități, și sociabilitatea noastră începe să sufere. Iar faptul că, inclusiv, oamenii cu care obișnuiam să ne petrecem timpul pleacă din viața noastră, acesta este un alt factor care ne afectează.
Majoritatea oamenilor în vârstă, aleg să își petreacă timpul în cadrul unui azil de bătrâni precum CASANUR.RO, pentru a nu fi singuri și pentru a se asigura că au tot sprijinul de care au nevoie.
Tot mai mulți tineri, iau în considerare, de asemenea, o astfel de opțiune, pentru atunci când vor ajunge la vârsta a 3-a.
Beneficiile vieții sociale active
În urma anumitor studii s-a demonstrat faptul că viața socială are anumite beneficii pentru sănătatea noastră și în foarte multe cazuri, o viață socială activă, poate scădea riscul de demență.
Persoanele care aleg să se izoleze social experimentează riscuri crescute de hipertensiune arterială, boli de inimă, obezitate, depresie, declin cognitiv, boala Alzheimer și multe alte afecțiuni sau boli.
Oamenii care aleg să rămână activi sociali și să se implice în societate chiar și după pensionare, aleg să călătorească sau să petreacă timp în compania altor oameni, trăiesc mai mult și cu mai puțin afecțiuni.
De aceea, pe casanur.ro vei găsi locul perfect, unde, nu doar că vei avea parte de îngrijire specializată dar vei avea alături de oameni, oameni ca tine, cu care să schimbi povești, să împărtășești experiențe dar și de la care, poți învăța lucruri noi.
Viața socială, nu doar că te ferește de singurătate și de toate aceste boli, dar îți oferă și o stare de bine, o sănătate mintală mai bună și o sănătate fizică echilibrată, pe termen lung.
De ce bătrânețea afectează activitatea socială?
Există multe motive pentru care oamenii, tind să se izoleze pe măsură ce îmbătrânesc.
Uneori voit, alteori, obligați de circumstanțele vieții, unui număr extrem de mare de oameni în vârstă le este afectată viața socială.
Cele mai comune cauze sunt:
- Pensionarea – nu se mai simt utili;
- Singurătatea – cei dragi au propria lor viață;
- Pierderea celor apropiați;
- Anumite boli și afecțiuni;
- Depresie și anxietate.
3 moduri prin care să devii activ social
Iată ce poți face pentru a te asigura că te păstrezi activ și că nu vei experimenta prea curând bolile și afecțiunile la care ești predispus datorită unei vieți sociale active.
Muncește în continuare sau devino voluntar
Există mulți oameni care aleg să lucreze în continuare, cu toate că au ajuns la vârsta pensionării. Evident că și bani, este unul dintre motive, dar mulți dintre cei care preferă să facă acest lucru, este pentru a rămâne activi și a se simți utili.
În cazul în care nu vrei neaparat să muncești dar îți face plăcere să îi ajuți pe ceilali te poți înscrie ca voluntar în diferite activități, unde pot ajuta.
Caută comunități
Este normal ca cei dragi să aibă viața lor și să vă vedeți mai rar. Dar îți poți găsi prieteni cu care să îți petreci timpul, să cauți oameni noi, dacă cei cu care obișnuiai să îți petreci timpul, nu mai sunt.
Spre exemplu, poți alege să te înscrii în comunitatea oamenilor de la azilul casanur.ro, unde vei avea șansa de a fi, zilnic, într-o comunitate de oameni asemeni ție, cu care vei putea interacționa. În plus vei primi și îngrijirea necesară și nu îți vei mai bate capul cu nimic.
Fii prezent în online
Fie că alegi Facebook, Instagram, Tik Tok, că vrei să scrii pe propriul blog sau să faci din pasiunea ta o afacere, toate aceste lucruri sunt posibile la orice vârstă și te vor menține activ social pentru o perioadă lungă de timp.
Vei interacționa cu tot felul de oameni și îți poți face prieteni noi sau poți oferi din experiența ta, celorlalți. Foarte mulți oameni în vârstă aleg să facă asta, deci oferă-ți această șansă.
În plus, aici, în online, rămâi conectat cu cei dragi, mereu.