Now Reading
De ce facem implant dentar la o clinică stomatologică în București, chiar dacă locuim în provincie

De ce facem implant dentar la o clinică stomatologică în București, chiar dacă locuim în provincie

Revista Psychologies

O clinică stomatologică în București este prima alegere a multor români în ceea ce privește un implant dentar. Aici discutăm de ce se ajunge la această decizie.

În general, lumea consideră că un implant dentar la clinica stomatologica in Bucuresti este automat mai bun – lucru ce este doar pe jumătate adevărat, pentru că tehnicile și materialele sunt, în teorie, aproximativ la fel pretutindeni. În realitate, diferența se face în funcție de clinică. Multor oameni încă le este frică de dentist – deci, de ce ajung în București?

Alegerea clinicii, condusă de subconștient

Românii devin turiști medicali chiar în propria lor țară. De ce? Pentru că le este teamă de dentist. Sunt șanse mari ca această frică să se fi născut dintr-o traumă care s-a întâmplat chiar în orașul în care locuiește persoana respectivă. Practic, încrederea în dentiști – cel puțin pe plan local – a fost fărâmată.

Se ajunge din provincie în București din cauza faptului că, în capitală, competiția este strânsă, acerbă, iar serviciile oglindesc acest lucru. Pe scurt: căutăm clinici high end din București sau alte orașe mari, care să fie bine cotate, cu o reputație cât se poate mai bună, pentru a nu retrăi experiențele negative care ne-au făcut să evităm dentistul până în momentul actual.

Psihologia și stomatologia: o legătură mai strânsă decât am crede

Teama de dentist, zâmbetele imperfecte care ne stânjenesc, disconfortul durerilor fizice și un aspect inestetic al dinților ne afectează mai mult decât am crede.

Teama poate duce la neîncredere în tot sistemul medical, zâmbetele imperfecte pot să creeze complexe de imagine, care, la rândul lor, creează afecțiuni psihice precum depresia. Durerile insuportabile dau naștere unei reziliențe umane extraordinare, iar aspectul inestetic al dinților este – figurativ spus – cireașa de pe tort care ne poate îngropa conștientul într-o umbră.

Sinceritatea față de noi înșine și acceptarea realității – primul pas

Din dualitatea psihologiei umane, ia naștere o dicotomie: ne doare, dar nu cerem ajutor. Preferim să suferim în tăcere, crezând că suntem mai puternici dacă strângem din dinți și șoptim rugăciuni, medităm și căutăm diverse scăpări, în speranța că altcineva ne va salva, că ne va împinge pe drumul cel bun.

În realitate, noi suntem cei care suntem responsabili de propria persoană. Trebuie să fim sinceri nu noi înșine: durerea de dinți nu dispare de la sine, iar corpul nostru merită să fie tratat mai bine. Durerea unei carii o putem alina cu ibuprofen, dar ce rost are, dacă va reveni câteva ore mai târziu?

Cum creăm curajul de a ne programa la dentist?

Din păcate, mulți găsesc curajul în momente de disperare. Din cauză că mulți dintre noi nu suntem învățați de mici cu igiena orală și nici nu cunoaștem consecințele, ajungem la dentist în al doisprezecelea ceas: atunci când apare infecția sau umflături alarmante, iar durerea devine insuportabilă.

Fără frică, înainte – stomatologia nu mai e ce-a fost, ci este o experiență complet diferită!

Medicina a evoluat. Stomatologia nu mai este de temut. Totul se face astăzi cu o doză de anestezic, procedurile sunt rapide, iar dentiștii mult mai empatici, pentru că mulți dintre ei au fost, la un moment dat, chiar în locul pacientului temător.

Te-ai regăsit în acest articol? Foarte bine, căci a fost inspirat din trăiri reale: noi am avut curajul să facem pasul și să ne încredem în dentist. Știm că poți și tu – programează-te acum!

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top