Now Reading
De la sanul mamei la simbolul puterii feminine

De la sanul mamei la simbolul puterii feminine

Revista Psychologies

Pentru a-ti reinsusi feminitatea, pentru a-ti accepta aceasta zona atat de sensibila si pentru a o infrumuseta, nimic nu e mai eficace decat automasajul.

Obiectivul lui? Sa insufli viata pieptului. Pentru a ti-l accepta si pentru a-l face sa straluceasca, dar si pentru ca un organ pe care il ingrijim se apara mai bine de posibilele agresiuni.

 

Exercitiile sunt simple si pot fi practicate zilnic sub dus, in baie sau chiar dupa.

Primul permite drenarea sistemului limfatic si stimularea circulatiei sangvine. Asaza mana sub sanul opus, apoi deseneaza un opt culcat, trecand de la un san la celalalt si masandu-le conturul.

Al doilea consta intr-o framantare usoara, pentru activarea circulatiei. Cu mana opusa sanului, cuprinde-l in intregime.

Maseaza-l usor, in toate sensurile, apoi pe muschiul pectoral, prin miscari ample si circulare, de trei ori in fiecare sens. Nu trebuie sa fii timida, ci sa-ti cuprinzi sanii cu o mana plina si usoara.

Daca ai puncte dureroase, degetele sunt cele mai potrivite pentru a le masa. Recomandarea specialistilor este ca, inainte de a castiga in profunzime, sa incepi prin atingeri usoare.

Cremele pierd in fata uleiurilor, intrucat cele din urma contin acizi grasi esentiali datorita carora pielea isi mentine nivelul de hidratare.

 

Chirurgia plastica

„Sa-ti refaci sanii nu este un remediu miraculos“, explica Sylvie Abraham, chirurg plastician. „Fiecare interventie presupune inconveniente.

In timpul consultatiilor, ma intereseaza sa aflu motivatia reala a pacientelor: «Vreti un bust frumos pentru a va imbraca sau pentru a va dezbraca?».

Spre exemplu, o reducere mamara implica importante cicatrici. Si refuz sa intervin asupra unor sani frumosi, usor lasati din cauza trecerii timpului.

Pe de alta parte, implanturile sau liftingul mamar au rezultate fizice, dar mai ales psihologice, de exceptie in cazul femeilor care au fost bolnave sau care au reale probleme din cauza sarcinii si alaptatului.

Ele ajung la un profund sentiment de nedreptate, la impresia ca au fost pedepsite in timp ce au incercat sa-si indeplineasca cat mai bine datoria de mama.

Gratie acestor proteze, multe dintre ele isi recastiga increderea de sine si pun din nou stapanire pe propriul corp“.

 

Editare de Andreea Radulescu
 

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top