Now Reading
Decodeaza ambalajele produselor cosmetice

Decodeaza ambalajele produselor cosmetice

Revista Psychologies

produse cosmetice


4. Clasate in ordine descrescatoare

Componentele cele mai importante cantitativ sunt scrise la inceputul listei. Verifica-le pe primele trei. Ele exprima aproape 80 % din formula si constituie baza produsului, excipientul. Aceasta descifrare minutioasa te va lasa sa descoperi daca principiile active, laudate pe ambalaj sau in reclame, reprezinta cu adevarat un procentaj crescut al compozitiei.

Logo-ul „BIO“– produsul contine cel putin 95 % ingrediente bio din totalul de ingrediente vegetale si cel putin 10 % din produsul final. Bineinteles, este un minim: in realitate, marcile folosesc mai mult.

Rigorile bio

Certificarea Ecocert, organism independent, garanteaza produsele cosmetice ecologice si biologice. E un adevarat garant al calitatii.

Astazi recunoscuta la nivel european, dar si in Statele Unite si Japonia, aceasta certificare este una dintre cele mai exigente din lume.

Pentru obtinerea ei, fiecare produs trebuie sa respecte o lista drastica: ingrediente, procedee de fabricare, respect pentru me­diul inconjurator. Permite sa deosebeasca un produs care se revendica „natural” de unul care contine cu adevarat ingrediente naturale si bio.

Fiecare produs certificat de Ecocert contine cel putin 95 % ingrediente naturale sau de origine naturala. Exclude numeroase molecule de sinteza precum substantele animale, cu exceptia mierii, laptelui si cerii de albine. Ingredientele trebuie sa fie extrase din solventi naturali si sa suporte cat mai putine manipulari.

De stiut:

Cutiuta deschisa pe care este scrisa o cifra urmata de litera M indica perioada de valabilitate de la deschidere. Astfel, daca pe ambalaj vezi scris „12 M” inseamna ca produsul respectiv este valabil timp de douasprezece luni dupa deschidere. Aceasta mentiune nu este ceruta decat la produsele a caror valabilitate este mai mica de treizeci de luni.
Recomandarea noastra: pastreaza ambalajul si noteaza-ti pe el data deschiderii produsului. In felul acesta nu risti sa faci de exemplu o dermatita cronica de contact la pleoape daca fardul tau a expirat.

Label-ul BDIH:
Creat in 2001 in Germania, acesta foloseste termenul „cosmetice naturale“ si are ca baza o lista de sase sute nouazeci de componente autorizate, din douazeci de mii existente.

Formulari obscure

Ambalajele sunt pline de mici men}iuni destinate s~ te informeze sau s~ te atrag~. Iat~ traducerea:

Formula hipoalergena: conceput pentru a minimiza riscurile reactiilor alergice. Aceasta indicatie presupune eliminarea substantelor cu potential alergen.

Non comedogen: niciun ingredient nu favorizeaza formarea punctelor negre.

Oil free: formula nu contine uleiuri minerale
clasice.

Netestat pe animale: este referitor la fiecare materie prima prezenta in produs, la ansamblul produsului finalizat.

Ecocert: se refera la orice masura sau explorare efectuata intr-un mediu artificial (eprubeta, mediu de cultura).

Editare de Catalina Cristescu
Foto: Guliver/Getty Images

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top