Now Reading
Faringita şi simptomele ei

Faringita şi simptomele ei

Revista Psychologies
faringitasisimptomeleei

Ce este faringita?

Durerile în gât sunt unele dintre cele mai neplăcute simptome pe care organismul uman le poate avea în sezonul rece. Fie că simţim că ne pierdem vocea, sau avem dificultăţi de respiraţie sau atunci când ne hrănim, acestea ne cauzează un disconfort de care vrem să scăpăm cât de repede posibil. Am pregătit, în cele ce urmează, un material despre tot ce trebuie să ştim despre faringită şi simptomele acesteia şi ce putem face pentru a le ameliora.

Cunoscută şi sub denumirea simplă de „durere în gât”, faringita este de fapt o inflamaţie a faringelui, partea superioară a esofagului, la care se adaugă şi senzaţia de durere, resimţită frecvent în timpul înghiţirii alimentelor. Disconfortul şi durerea manifestate pot fi de intensităţi diferite, aşa încât uneori, unii oameni refuză să mai consume alimente sau lichide din cauza neplăcerii cauzate de această inflamaţie. Aceasta poate da şi senzaţia de mâncărime în gât sau nevoia de a tuşi, o tuse iritativă sau voce răguşită.

Această afecţiune poate fi cauzată de o multitudine de agenţi patogeni bacterieni şi virali. Streptococul A precum şi candida pot cauza faringita. Faringita streptococică afectează, în general, până la 30% dintre copii şi 10% dintre adulţi. Faringita bacteriană este mai frecventă în lunile reci, în timp ce infecţia de tip enteroviral este mai des întâlnită în lunile de vară şi toamnă.

Despre faringita acută

Una dintre cele mai frecvente afecţiuni este cunoscută şi sub numele de „roşu în gât”, dar denumirea corectă este de rinofaringită acută, întrucât această infecţie virală va cuprinde ansamblul căilor aeriene superioare, pornind de la fosele nazale la laringe. Ea apare de cele mai multe ori la copii, din cauza imaturităţii sistemului imunitar, dar şi când aceştia sunt integraţi prea devreme în colectivitate. Cauzele principale ale faringitei sunt virale sau bacteriene. Aceasta apare la vârste cuprinse între 6 luni şi 5 ani, fiind de fapt o boală de adaptare.

Care sunt agenţii virali răspunzători de faringită?

Inflamaţia faringelui poate fi cauzată de virusuri, în jur de 40% dintre cazurile de faringită fiind de tip viral. Răcelile comune şi gripele sunt cauza celor mai frecvente afecţiuni ale căilor respiratorii. Aşadar, rinovirusurile, adenovirusurile, coronavirusurile, dar şi bacteriile precum streptococul de tip A, de tip C sau G generează această afecţiune a sistemului respirator superior. În faringita acută este afectată întreaga structură a faringelui, adică chiar şi foliculii limfatici ce reprezintă inelul limfatic Waldeyer, cumulând de fapt o reacţie de apărare a ţesutului limfoid atunci când este agresat de un factor patogen.

Care sunt cele mai frecvente simptome ale faringitei?

Faringita simptome : Când vorbim despre simptomele faringitei, aceasta debutează cu strănut, tuse iritativă, dureri faringiene şi secreţii nazale seroase şi chiar şi febră, şi va fi recunoscută şi după senzaţia de uscăciune şi arsură a faringelui, dar şi o senzaţie asemănătoare resimţită în spatele foselor nazale. Practic, procesul inflamator porneşte din acest loc, adică din rinofaringe.

De obicei, la adulţi, starea este una în general bună dacă nu apar complicaţii (precum dureri de ureche, ca urmare a extinderii infecţiei, dureri de cap, de sinusuri, stări astmatice sau altele) în cazul unei rinofaringite, febra lipsind de multe ori. De obicei, vizita la medic va evidenţia o inflamaţie nazală şi faringiană difuză, dar şi o secreţie nazală seromucoasă ori purulentă.

Septocalmin Forte: remediu natural împotriva durerilor în gât cauzate de faringită

În cazul în care te confrunţi cu durerile de gât specifice faringitei, Naturalis are un remediu natural pentru tine, Septocalmin Forte. Ingredientele din compoziţie ajută la ameliorarea acestora, datorită formei farmaceutice a suplimentului alimentar, redând şi menţinând confortul căilor respiratorii. Pe de altă parte, Septocalmin Forte contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar, având în compoziţie o combinaţie eficientă de 8 substanţe bioactive care, prin potenţare reciprocă, acţionează benefic asupra simptomelor de răceală şi gripă, calmând cu preponderenţă gâtul iritat. Bogat în vitamina C, alături de extractul din fructe de soc, flori de tei, rădăcină de nalbă-mare şi rădăcină de lemn dulce, mentol, ulei de eucalipt şi ulei de mentă, Naturalis Septocalmin Forte redă şi menţine confortul căilor respiratorii şi contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar. Suplimentul alimentar nu conţine zahăr şi poate fi utilizat de adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top