Cum să ai un păr sănătos și frumos pe timpul verii
Ne dorim mereu un păr sănătos și frumos, dar vara aduce cu sine anumite provocări. Soarele puternic, cădura, apa mării… ne pot afecta podoaba capilară. Ce avem de făcut, aflăm de la Aurelian Vasile (Rash), hair artist.
Citește și:
Tendințe în machiaj primăvară-vară 2018
Pe timpul verii părul este agresat de o serie de factori pe care, de altfel, îi căutăm, așteptăm și dorim cu ardoare. Cine nu se bucură de vară, concedii, plajă, haine subțiri și soare strălucitor? Dar aceste plăceri ale noastre pot avea și efecte dăunătoare podoabei capilare.
Practic, așa cum am învățat să ne îngrijim pielea cu creme cu factor de protecție, la fel ar trebui să ne îngrijim și părul, pentru a nu se deteriora în acest anotimp călduros.
Este bine știut faptul că soarele puternic este cel mai periculos agent pentru păr. Chiar dacă ne place cum se reflectă razele lui în părul coafat natural, acesta, totodată, distruge proteinele din firul de păr. Rezultatul va fi un păr tern și vizibil slăbit.
Evident, efectul negativ este mai vizibil la persoanele cu firul de păr mai subțire și fragil. Totodată, părul închis la culoare filtrează din lumina soarelui, diminuând efectele nocive, dar provocând, totodată, o decolorare prin expunerea prelungită.
Umiditatea, combinată cu apa sărată, pot și ele să afecteze părul. Din acest motiv, chiar dacă nu este look-ul pentru care ați opta, recomand ca atunci când stați la plajă, în expunere solară prelungită, să strângeți părul și/sau să îl acoperiți. Sunt sigur că există soluții șic pentru un aspect trendy care vă protejează totodată părul.
Pe timpul verii, încurajez și folosirea produselor capilare dedicate, în special a celor care au protecție solară. Îngrijirea părului pe timpul verii trebuie să ia în calcul acest detaliu care protejează părul și îl menține sănătos.
Din nou, recomand cu încredere acoperirea capului cu o pălărie sau eșarfă, nu doar pentru protejarea părului ci și evitarea expunerii creștetului capului la soarele puternic.
Tratamentele în care eu personal am încredere nu sunt complicate. La începutul verii optez pentru un tratament de hidratare, preferabil efectuat la salon, iar la finalul verii unul de reconstrucție. În rest, să nu evităm masca de păr, balsamul sau un leave in.
Am auzit și persoane îngrijorate că un păr vopsit este mai fragil și expus daunelor, dar vorbim aici despre un mit.
Industria aceasta s-a dezvoltat foarte mult, există micropigmenți și cantități mici de amoniac, plus numeroase metode de reparare a părului pe timpul colorării, astfel încât să nu ne facem griji în acest sens. Evident, recomand ca astfel de proceduri să fie efectuate într-un salon, de către un specialist.
Există și cazuri în care ne confruntăm cu un păr deshidratat la finalul verii, pentru care eu recomand tunsul.
Desigur, este foarte dificil pentru femei să renunțe la lungimea părului, iar această recomandare deseori este o provocare pentru ele. Dar este cea mai eficientă metodă. Bineînțeles, se vor tunde vârfurile deteriorate, nu vorbim aici de întreaga lungime a părului.
După vacanța de vară însă, o tunsoare este binevenită. Ulterior, în planul de tratament, recomand și alimentația sănătoasă care contribuie la un păr frumos și strălucitor.
Aici vorbesc despre legume și fructe, mai puțini carbohidrați, o hidratare corespunzătoare, minerale și vitamine. Deseori suntem tentați să căutăm un produs magic care să ne rezolve toate problemele, dar pierdem din vedere ce putem face noi, zi de zi, pentru a contribui la sănătatea corpului și, implicit, a părului nostru.
Așadar, pentru a ne bucura de vară pe deplin, recomand aceste mici detalii pentru a ne îngriji părul, această podoabă naturală care deseori ne dă mai multă încredere în noi înșine, și a lăsa deoparte grijile legate de deteriorarea lui.
De Aurelian Vasile – Rash, hair artist și colorist, fondator Rock this Hair
www.rockthishair.ro
Tel.: 0734.021.985
Facebook: RockThisHairByRash
Foto: shutterstock.com